Greg Van Avermaet

Dit is de pagina over Greg Van Avermaet. De wielrenner won verscheidene klassiekers en kroonde zich in 2016 tot olympisch kampioen op de weg. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws rond de Belg en houdt tevens zijn biografie bij.

Greg Van Avermaet werd in 1985 geboren als kleinzoon van oud-prof Aimé Van Avermaet. In 2007 trad hij in de voetsporen van zijn grootvader door een profcontract te verkrijgen bij Predictor-Lotto. Na een succesvolle periode bij de jeugd ging hij bij de profs direct door met winnen. In zijn eerste wedstrijd voor zijn ploeg wist hij direct de vijfde etappe van de Ronde van Qatar te winnen. Ondanks dat werd hij jarenlang niet beschouwd als veelwinnaar. De altijd aanvallende Van Avermaet reed naar talloze ereplaatsen, maar de grote overwinningen bleven uit. Toch wist de klassiekerrenner dat tij te keren.

Rodez maakt van Van Avermaet een kampioen

Het was de Tour de France van 2015 waar Van Avermaet met zijn imago wist af te rekenen. Na de winst in de ploegentijdrit met BMC wist hij in een spannende etappe naar Rodez de zege te pakken. In een oplopende sprint wist hij niemand minder dan Peter Sagan achter zich te houden. Het jaar daarop reed hij namelijk een bijzonder sterk voorseizoen met een winst in de Omloop Het Nieuwsblad en de eindzege in Tirreno-Adriatico. Een val in de Ronde van Vlaanderen zette dat jaar uiteindelijk een streep door zijn ambities voor die wedstrijd en Roubaix.

Van Avermaet kwam echter sterk terug. In de Tour wist hij wederom een etappe te winnen en drie dagen in het geel te rijden. Zijn grootste triomf volgde echter nog later: de dag dat hij op de Olympische Spelen tegen alle verwachtingen in beslag legde op de gouden medaille. Vier jaar lang mocht hij als kampioen rondrijden, waarin hij ook nog Parijs-Roubaix op zijn naam schreef. Van Avermaet zal nog altijd mikken op de winst in de Ronde van Vlaanderen, maar dichterbij een tweede plek kwam hij nooit. Wel won hij in 2020 de digitale variant tijdens de coronacrisis.

Van Avermaet blijft BMC en CCC trouw

Van Avermaet boekte zijn grootste successen in het shirt van BMC en bleef die ploeg dan ook trouw toen in 2019 de hoofdsponsor zich terugtrok. Er werd met CCC een nieuwe sponsor gevonden en Van Avermaet was de grote kopman van de nieuw te vormen WorldTour-formatie. Toen door het coronavirus ook CCC in 2019 aankondigde na één jaar te stoppen, stond Van Avermaet voor hetzelfde dilemma. Ook nu sprak hij echter uit te blijven waar hij was.

Greg Van Avermaet nieuws

Lees al het laatste nieuws over Greg Van Avermaet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties