Bouhanni: 'Ik heb twee jaar in een nachtmerrie geleefd, een ware hel' Algemeen nieuws

Bouhanni: 'Ik heb twee jaar in een nachtmerrie geleefd, een ware hel'

Door Bram van der Ploeg 14 februari 2020 | 08:59


Nacer Bouhanni lijkt te zijn begonnen aan zijn tweede wielerleven. De 29-jarige Fransman verliet afgelopen winter eindelijk het nest bij Cofidis en tekende bij Arkéa-Samsic. Voor die ploeg schoot hij donderdag al voor de tweede keer dit seizoen raak.

Bouhanni was de sterkste in een sprint in de Tour de la Provence, nadat hij eerder al een rit won in de Saudi Tour. Daar had hij overigens ook het klassement en nog een rit kunnen (en misschien wel moeten) winnen, maar dat voorkwam Phil Bauhaus. Zijn laatste zeges voor dit seizoen dateerden uit 2018, toen Bouhanni nog zes keer zegevierde.

De spurter is echter blij en opgelucht dat hij voor een nieuwe omgeving heeft gekozen, vertelt hij aan Cyclingnews. Hij hoopt alle sores (met ruzies en contractdiscussies) achter zich te laten. 'Ik heb twee jaar in een nachtmerrie geleefd, een ware hel', klinkt het uitsproken. Bouhanni is bij Arkéa veel meer een teamplayer. 'Als je een kopman voor een ander ziet werken, wil je zelf ook het beste geven. Onze ploeg is in topvorm.' (foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
14 Feb 2020 om 11:05

Mooi dat het toch weer een beetje goed lijkt te komen met Bouhanni. Een paar jaar geleden belde hij 's nachts nog een juwelier uit bed met de mededeling dat hij miljonair was en direct sieraden en horloges wilde kopen. Misschien niet de meest geliefde renner van het peloton maar ook zeker niet de saaiste.

Reageer


Meer nieuws