Ackermann verslaat Kristoff en Viviani met vroege sprint in Clasica Almeria Algemeen nieuws

Ackermann verslaat Kristoff en Viviani met vroege sprint in Clasica Almeria

Door Wilbert van der Velde 16 februari 2020 | 18:05


Pascal Ackermann heeft voor de tweede keer de Clasica de Almeria gewonnen. De Duitser ging de sprint vroeg aan en wees Alexander Kristoff en Elia Viviani naar de resterende podiumplaatsen. 

Met de winnaar van de vorige editie Ackermann, Viviani en Kristoff stond er een mooi veld aan sprinters aan het vertrek in Roquetas de Mar. Het parcours van de Clasica de Almeria wordt gekenmerkt door een lastige beginfase en een vlakke tweede helft, waardoor de koers in het verleden vaak in het voordeel van de sprinters beslist werd.

Na tien kilometer reden Joan Bou (Fundación - Orbea), Ricardo Vilela (Burgos-BH), Sergio Román Martin (Caja Rural - Seguros RGA), Rasmus Quaade (Riwal Readynez Cycling Team) en Daniel Viegas (Kometa Xstra Cycling Team). De kopgroep kreeg een maximale voorsprong van 3.18 minuten. 

In het peloton namen Cofidis en Bora-hansgrohe namens hun sprinters Viviani en Ackermann de verantwoordelijkheid. De twee ploegen begonnen al snel met verkleinen van de achterstand. Met nog 65 kilometer te gaan hadden de koplopers nog maar een voorsprong van één minuut. 

Poging tot waaiers en zware valpartij

Op vijftig kilometer van de streep probeerde BORA-hansgrohe het peloton in waaiers te doen breken. De poging van de Duitse ploeg betekende meteen het einde van de vluchters. Ondanks het hoge tempo en sterke wind slaagde de poging van Ackermann en co niet. Enkele kilometers later werd het peloton opgeschrikt door een valpartij. Namens Riwal Readynez Cycling Team lag de Nederlandse sprinter Arvid de Kleijn op de grond en zag zijn kansen op een mooie daguitslag in rook opgaan.

Hoewel er nog een eind te fietsen was, waren er geen renners geïnspireerd om een nieuwe aanval op te zetten. De sprintersploegen bleven op de plaatselijke rondes het peloton controleren en waakten voor de dreiging van mogelijke waaiers. 

In de laatste tien kilometer voerden BORA-hansgrohe en Mitchelton-Scott het peloton met hoge snelheid aan. Ook Israel Start-Up Nation en AG2R La Mondiale begonnen zich in de debatten te mengen voor Davide Cimolai en Clément Venturini. De Israëlische ploeg beschikte met drie kilometer te gaan over een sterke trein van vier man en leken de overhand te hebben. Mitchelton-Scott kwam er in de laatste kilometer overheen met Luka Mezgec. Het was echter Ackermann die vroeg de sprint aanging en daarmee de concurrentie verraste. 

Uitslag Clasica de Almeria 2020

1. Pascal Ackermann
2. Alexander Kristoff ''
3. Elia Viviani ''
4. Danny van Poppel ''
5. Luka Mezgec ''
6. Amaury Capiot ''
7. Clément Venturini ''
8. Rudy Barbier ''
9. Juan José Lobato ''
10. Thomas Boudat ''

(Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws