Ducrot kijkt ogen uit: 'Quintana voorlopig groter dan Bernal in Colombia' Algemeen nieuws

Ducrot kijkt ogen uit: 'Quintana voorlopig groter dan Bernal in Colombia'

Door Bram van der Ploeg 19 februari 2020 | 13:00


Maarten Ducrot heeft Colombia in zijn hart gesloten als wielerland. De commentator van de NOS was tien dagen in Zuid-Amerika voor de Gran Fondo Nairo Quintana en zag daar dat het land in alle opzichten volledig veranderd is.

Ducrot vertelt in gesprek met de NOS over de verbeterde cultuur, de autoloze zondagen in Bogota en de talentontwikkeling van de jonge renners. 'Er is veel wetenschappelijke kennis en ervaring die terugvoert tot de succesvolle renner Lucho Herrera in de jaren tachtig. Jonge talenten krijgen al die informatie aangereikt, zodat ze zich in hun eigen gebied kunnen ontwikkelen', zo legt hij uit.

'Colombianen denken: wij zijn er om elkaar te helpen. Door die collectieve insteek is de groei van de laatste jaren mogelijk geweest', vervolgt Ducrot, die zich echter het meest verbaasde over de rol van Quintana, die in eigen land een voorvechter blijkt voor een beter Colombia. 'Quintana riep: "In plaats van de drugsbazen zijn wij, de sterren van het wielrennen, de nieuwe capo's van onze dorpen." Hij zet zich ook in voor maatschappelijke projecten, zoals de strijd tegen huiselijk geweld en een equivalent van de MeToo-beweging. Mede daarom is Quintana in Colombia voorlopig nog groter dan Bernal.' (foto: Sirotti)

Ducrot vertelt ook over zijn belevenissen in zijn 'Crotcast'. Beluister hem hier


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws