Zeeman hekelt ketonen-tweet van sportarts: 'Echt klinkklare onzin' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Zeeman hekelt ketonen-tweet van sportarts: 'Echt klinkklare onzin'

Zeeman hekelt ketonen-tweet van sportarts: 'Echt klinkklare onzin'

Merijn Zeeman is afgelopen week scherp uit de hoek gekomen na een tweet van sportarts Guido Vroemen op Twitter. De ploegleider van Jumbo-Visma hekelt het feit dat de klachten van Tom Dumoulin in verband werden gebracht met het gebruik van ketonen.

Het veelbesproken drankje zou volgens Vroemen darmklachten kunnen veroorzaken. Of nou ja, hij vroeg zich af of dat het geval zou kunnen zijn. In een andere tweet geeft Vroemen overigens wel aan dat ketonen flinke effecten kunnen hebben. Zeeman reageerde fel: 'Ik mag hopen dat je met je patiënten beter en zorgvuldiger omgaat. Maar dat betwijfel ik. Een vraag via Twitter? Als arts? Waar is je professionaliteit?'

Enkele dagen na de Twitter-discussie komt Zeeman in gesprek met Bureau Sport nog even terug op zijn reactie richting Vroemen: 'Het is heel kwalijk dat je als sportarts zomaar iets roept op Twitter, wat geen enkele grond heeft. Daarom heb ik daarop gereageerd, want het is klinkklare onzin wat hij verkondigt.'

Inmiddels is duidelijk dat Dumoulin in de afgelopen weken klachten ondervond aan de darmen vanwege een parasiet. De Nederlander slikt medicatie en is op de weg terug. Door de problemen heeft hij zijn debuut voor Jumbo-Visma nog niet kunnen maken. Die staat later gepland in de Ronde van het Baskenland, begin april. (foto: Joris Verwijst/In de Leiderstrui)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws