Nederlands feest in de Algarve: IJzersterke Bol klopt Modolo en Jakobsen Algemeen nieuws

Nederlands feest in de Algarve: IJzersterke Bol klopt Modolo en Jakobsen

Door Wesley van Bavel 21 februari 2020 | 20:50


Een enorm sterke Cees Bol heeft de derde etappe in de Ronde van de Algarve gewonnen. In een massasprint was de Nederlander sneller dan Sacha Modolo en Fabio Jakobsen. Remco Evenepoel behoudt de leiderstrui.

Kopgroep van drie krijgt snel de ruimte

In een ogenschijnlijke rit voor de sprinters was het koersbeeld vertrouwd. Drie ongevaarlijke renners kregen de ruimte van het peloton, waar de sprintersploegen de controle onderhielden. Na 46 kilometer koers hadden Gotzon Martín (Fundación-Orbea), Aleksandr Grigorev (Atum General-Tavira-Maria Nova Hotel) en Tiago Antunes (Efapel) 3.35 minuten speling. 

Lang bleef het een status quo tussen kopgroep en peloton. Op het moment dat de laatste vijftig kilometer begonnen te naderen, liep de voorsprong voor de drie koplopers snel terug. Aan de hand van de manschappen van Jakobsen dook het verschil tussen peloton en kopgroep al snel onder de twee minuten. 

Valpartij Trek-Segafredo, Mollema ontspringt de dans

Net voordat de leiders ingelopen werden, vond er een valpartij plaats midden in het peloton. De ploeg van Bauke Mollema, Trek-Segafredo, was hier het grootste slachtoffer. Edward Teuns, Jasper Stuyven en Koen de Kort lagen met nog twintig kilometer te gaan op de grond. Het duurde lang voordat het drietal weer op de fiets zat, waardoor ze kansloos werden voor een eventuele rol in de finale. 

Koninklijke sprint in de Algarve?

Op achttien kilometer van de meet waren alle koplopers ingelopen en kon de sprintvoorbereiding beginnen. Treintjes van BORA-hansgrohe, Deceuninck-Quick-Step, UAE-Team Emirates en Cofidis hanteerden een hoog tempo en zorgden ervoor dat het peloton gegroepeerd naar de laatste tien kilometer ging. 

In een chaotisch slot reden alle treintjes door elkaar heen. Uiteindelijk bleek Team Sunweb de beste timing te hebben. Cees Bol wist verrassend Modolo en Jakobsen af te houden en wist zo een prachtige zege te boeken. (Foto: Sirotti, 2019)

Uitslag etappe 3 Ronde van de Algarve 2020

1. Cees Bol
2. Sacha Modolo '' 
3. Fabio Jakobsen
4. Alexander Kristoff
5. Daniel Hoelgaard
6. Ryan Mullen
7. Elia Viviani
8. Roger Kluge
9. Jon Aberasturi
10. Tom Devriendt

Klassement na etappe 3 Ronde van de Algarve 2020

1. Remco Evenepoel 
2. Maximilian Schachmann '' 
3. Dan Martin +0.02
4. Rui Costa '' 
5. Tim Wellens ''
6. Miguel Angel Lopez +0.05
7. Amaro Antunes +0.08
8. Vincenzo Nibali ''
9. Bauke Mollema '' 
10. Frederico Figueiredo '' 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws