Cees Bol

Dit is de pagina over Cees Bol. De Nederlandse sprinter rijdt sinds 2023 voor Astana Qazaqstan Team. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Bol en houdt tevens zijn biografie bij.

cees bol

Cees Bol vertrouwde naam in de WorldTour

Bol is geboren op 27 juli 1995 in Zaandam. Van 2014 tot en met 2016 reed de Nederlander voor het Rabobank Development Team. Het grootste succes dat hij bij deze ploeg wist te boeken, was de winst in de Olympia's Tour. Op deze manier volgde hij Jetste Bol op als winnaar van de meerdaagse Nederlandse koers. Anderhalve week later deed Bol mee aan het WK voor beloften. Hier sprintte hij naar de vijftiende plaats. 

De Nederlander moest opzoek naar een nieuwe ploeg, nadat Rabobank stopte met de sponsoring van de opleidingsploeg. Hij vond onderdak bij het Nederlandse SEG Racing Academy. In zijn eerste jaar bij zijn nieuwe ploeg wist hij geen overwinningen te pakken. De voornaamste reden hiervoor is dat hij een hersenschudding opliep tijdens het seizoen, waardoor hij een groot deel niet heeft kunnen koersen. In zijn tweede jaar bij de Nederlandse ploeg wist hij wel te winnen. Dit deed hij in de Ronde van Bretagne waar hij de tweede etappe won en in de Ardense Pijl was Bol de sterkste. 

Team Sunweb pikt Bol op, nieuw succes bij Astana

Team Sunweb had genoeg gezien en haalde Bol in 2018 als stagiair bij de ploeg. Dat beviel, waardoor hij vanaf 2019 deel uitmaakte van de WorldTour-formatie. In vier seizoenen reed Bol enkele mooie overwinningen bij elkaar. Hij won in 2019 Nokere Koerse en etappes in Californië en Noorwegen. In 2020 volgde een rit in de Algarve en in 2021 een knappe ritzege in Parijs-Nice. Ook in de Tour of Britain van 2022 won hij een etappe.

Na vier jaar gingen Sunweb (inmiddels DSM) en Bol uit elkaar en koos de Nederlander voor een avontuur bij B&B-Hotels. De Franse ploeg had grote plannen, maar kreeg het financieel niet rond. Bol dreigde zo even zonder team te zitten, maar kon terecht bij Astana. Daar reed hij vanaf 2023 in de sprinttrein voor Mark Cavendish, al mocht Bol soms ook voor eigen kans. Zo werd hij derde in de Vierdaagse van Duinkerke, vijfde in de ZLM Tour en hij was meermaals dichtbij ritwinst in de Ronde van Turkije.

Cees Bol Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties