Chaotische editie Le Samyn prooi voor Hofstetter, zoontje Dekker derde Algemeen nieuws

Chaotische editie Le Samyn prooi voor Hofstetter, zoontje Dekker derde

Door Jannick van der Hooft 03 maart 2020 | 17:08


Hugo Hofstetter heeft de 52e editie van Le Samyn op zijn naam geschreven. Na een chaotische wedstrijd bleek de Fransman van Israel Start-Up Nation de snelste in de sprint. De zoon van Erik Dekker, David, werd derde.

Terwijl Chantal van den Broek-Blaak bij de vrouweneditie een gigantische solo opvoerde, waren de mannen ook al druk in de weer met hun betwisting van Le Samyn. Een groep van drie renners mocht het begin van de wedstrijd kleur geven, maar hun droom om te winnen werd al ruim voordat de finale losbarstte de kop ingedrukt door de mannen in het peloton.

Vroege vlucht al snel klaar, nieuwe fase

Op ongeveer tachtig kilometer van de meet sloeg Deceuninck-Quick-Step toe. De ploeg van Patrick Lefevere gaf er een paar snokken aan, waarna het peloton in stukken brak. Onder meer Jasper Stuyven kon met de blauw-witte mannen mee. Niki Terpstra zat mee, reed lek, maar kwam een kleine tijd later weer terug aansluiten bij de kop van de wedstrijd.

Daarna was het aan de Italiaan Luca Mozzato. Hij sloeg een klein gaatje, maar Frederik Backaert en Erik Nordsaeter Resell sloten snel aan. Zij kregen niet al te veel ruimte, waarna het slag om slinger demarreren werd in de voorste groep. Niemand slaagde er echter in om definitief van de rest weg te komen.

Groep scheidt zich af, peloton houdt druk

Tim Declercq liet meerdere keren zijn sterke benen zien met aanvallen, maar ook hij kreeg geen metertje ruimte. Het groepje leek op een sprint af te stevenen, maar daar konden enkele kasseistroken nog verandering in brengen. Met nog vijftien kilometer te gaan liet Stuyven zich opnieuw zien. Hij kreeg ploegmaat Alex Kirsch mee, die daarna het gaspedaal vol induwde.

Zo'n twaalf renners zonderden zich af en dit leek een beslissende move. Veel renners zagen het gevaar in en probeerden nog de sprong te maken. Inmiddels hadden Bryan Coquard en Giacomo Nizzolo goede papieren met hun sprintbenen. Met een voorsprong van zo'n twintig seconden op het peloton werd er naar de laatste kasseistrook van de dag, de Rue de Belle Vue,  gereden.

Belle Vue zorgt voor tumult, Hofstetter sprint naar zege

Iedereen wilde de Belle Vue als eerste oprijden. Florian Sénéchal trok door en reed de groep aan flarden. Coquard vloog eraf, maar Nizzolo kon mee. Ook Kirsch en Aimé De Gendt hingen nog aan het wiel van de Fransman van Deceuninck. Terwijl ze onder de vod van de laatste kilometer doorreden, werden ze teruggegrepen. Nieuwe aanvallen volgden direct met Kirsch.

Alles kwam álweer bij elkaar, waarna Clément Venturini als eerste de sprint aanging. Het was David Dekker die sterk op kwam zetten en naar de zege leek te snellen, maar de SEG-renner werd op de valreep nog voorbij gesneld. Het werd Hofstetter die in extremis zijn handen de lucht in mocht gooien voor De Gendt. Dekker kon nog nipt zijn podiumplek veiligstellen.

Uitslag Le Samyn 2020

1. Hugo Hofstetter
2. Aimé De Gendt ''
3. David Dekker ''
4. Clément Venturini ''
5. Florian Sénéchal ''
6. Giacomo Nizzolo ''
7. Alex Kirsch ''
8. Gianni Vermeersch ''
9. Tim Declercq ''
10. Dries Van Gestel ''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws