David Dekker derde in Le Samyn: 'Mijn doel is om prof te worden' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

David Dekker derde in Le Samyn: 'Mijn doel is om prof te worden'

David Dekker derde in Le Samyn: 'Mijn doel is om prof te worden'

David Dekker werd na een lange en zware koers derde in Le Samyn. In de finale kwam hij in de finale net te kort voor de overwinning. Desalniettemin was het een knappe prestatie van de zoon van Erik Dekker. Hij reageerde in het flashinterview op zijn podiumplek.

Het was een spannende finale in Le Samyn. Het verschil met de winnaar was niet zozeer de sprintsnelheid volgens Dekker. 'Het is een supermooie koers, en dat ik hier derde word is fantastisch. Ik voelde me echt goed, maar de laatste ronde was zwaar. Ik hoopte in de eerste groep te blijven. Vervolgens gokte ik op mijn sprint. Het verschil tussen derde worden en winnen is uiteindelijk frisheid. De anderen hadden gewoon meer over, dat zijn nu nog betere renners.'

Hoewel de jonge Nederlander dinsdag een mooie podiumplek behaald heeft, is hij nog geen volwaardig professioneel wielrenner. Daar komt wellicht na dit resultaat verandering in. 'Mijn doel is om prof te worden en ik denk dat dit daar een goed resultaat voor is', aldus Dekker. (Foto: Instragram David Dekker)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws