Jumbo-Visma en Movistar slaan Parijs-Nice ook over vanwege coronavirus Algemeen nieuws

Jumbo-Visma en Movistar slaan Parijs-Nice ook over vanwege coronavirus

Door Bram van der Ploeg 06 maart 2020 | 14:46


Team Jumbo-Visma rijdt niet in Parijs-Nice. Dat heeft de ploeg vrijdagmiddag besloten. Ook Mitchelton-Scott, Team INEOS, Astana, UAE Team Emirates, CCC Team en Movistar zetten een kruis door de Franse rittenkoers.

Jumbo-Visma had zich eerder al aangesloten bij een grote groep ploegen, die een open brief hadden geschreven naar de UCI om de Italiaanse koersen van de komende tijd af te gelasten. Volgens de ploegen moet de focus niet liggen op het redden van twee of drie wedstrijden, maar op het redden van het hele wielerseizoen. Ploegen zijn bang voor het virus, maar toch ook vooral voor de quarantaines van twee weken die volgen als iemand besmet is geraakt. Om die reden moeten vier ploegen momenteel nog dagen in de UAE blijven vanwege het coronavirus in de UAE Tour. 

Jumbo-Visma-directeur Richard Plugge denkt met het besluit aan de gezondheid van de renners, zo vertelde hij in een persbericht op woensdag. 'Samen met het management van onze ploeg zijn we constant aan het afwegen of het in het belang is van de gezondheid en condities van onze renners en stafleden. We willen bijvoorbeeld een quarantaine in een ander land voorkomen. We moeten breder kijken en verantwoordelijkheid nemen.' De Italiaanse koersen zijn inmiddels afgelast, maar ook voor Parijs-Nice zeggen veel ploegen af.

Zeven ploegen zeggen naast Italië ook Parijs-Nice af

Mitchelton-Scott neemt nog veel drastischere maatregelen, zo liet het deze week weten via de officiële kanalen. De Australische ploeg trekt zich drie volledige weken terug uit competitie. Dat betekent dat Mitchelton-Scott tussen 4 en 22 maart niet actief zal zijn in wielerwedstrijden, ook niet in Parijs-Nice. De UCI en de wedstrijdorganisatoren zijn op de hoogte gesteld. 'We hebben als doktoren en ploeg de verantwoordelijkheid om de gezondheid van onze renners en staf de beschermen. We hebben geen enkele invloed op wat wedstrijdorganisatoren doen om het coronavirus tegen te gaan. Constant reizen verhoogt de kans op risico's voor de gezondheid.'

Ook INEOS en Movistar komen tot de 22e niet in actie, zo hebben beide ploegen laten weten. Naast het coronavirus wil INEOS ook de tijd nemen om te rouwen na het overlijden van ploegleider Nicolas Portal. Mitchelton-Scott, INEOS en Movistar stappen in principe op 23 maart weer op in de Ronde van Catalonië. Astana heeft de datum tot niet koersen op 20 maart gezet. Jumbo-Visma sluit vooralsnog alleen Parijs-Nice uit, omdat de risico's te groot zouden zijn. Zo zou er onduidelijkheid bestaan over de te volgen procedures rond en na de koers. UAE Team Emirates en CCC Team hebben er ook voor gekozen om niet in  Parijs-Nice niet te starten. 

Wie rijden er niet in Parijs-Nice?

- Team INEOS (ook niet in Nokere Koerse en Bredene-Koksijde)
- Mitchelton-Scott
- Movistar
- UAE Team Emirates
- Astana Pro Team
- Jumbo-Visma
- CCC Team

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws