Gek koersen in Parijs-Nice door corona, Evenepoel zegt verkenning af Algemeen nieuws

Gek koersen in Parijs-Nice door corona, Evenepoel zegt verkenning af

Door Jannick van der Hooft 09 maart 2020 | 09:27


Het wielrennen in Parijs-Nice is even compleet anders vanwege het coronavirus. Waar je de renners normaal van dichtbij kunt meemaken, worden er nu overal voorzorgsmaatregelen genomen. Veel verschillende media berichten over de merkwaardige omstandigheden in het land.

Niet zozeer de angst voor het virus, maar meer de angst voor de quarantaine is iets dat voor veel wielrenners meespeelt volgens de verschillende kranten. Cees Bol laat bij De Telegraaf weten snel voorzorgsmaatregelen te zullen nemen als de kans op quarantaine in Parijs-Nice ook toeneemt: 'Mocht een organisatie alles dichtgooien, dan ben ik de dag ervoor al weg', zegt hij lachend.

Ook veel andere renners nemen maatregelen. Bij Het Laatste Nieuws bericht dat verschillende renners niet eens meer een interview willen afnemen uit angst. Dylan Teuns staat volgens het Belgische medium de pers niet te woord en Sep Vanmarcke wil alleen via de telefoon in gesprek gaan. De renners die wel de pers te woord staan, praten al snel over het virus, zo blijkt bij het Algemeen Dagblad. 'Je hebt geen virus, toch?', klinkt het dan vaak gekscherend.

Evenepoel schrapt Giro-verkenning

Het verhaal van veel andere ploegen is bekend. Zij zeiden al op voorhand af voor de wedstrijd. Hoewel De Koers naar de Zon daardoor nu slachtoffer is, zijn er meer renners die hun plannen de afgelopen dagen noodgedwongen moeten wijzigen. Ook Remco Evenepoel heeft angst voor het virus en zegt zijn Giro-verkenning af. 'Je moet toppezot zijn om nu naar Italië af te reizen', vertelt hij bij Het Laatste Nieuws.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws