Higuita blijft verbazen: Vanmarcke loodst 'pitbull' van 57 kg door waaiergeweld Algemeen nieuws

Higuita blijft verbazen: Vanmarcke loodst 'pitbull' van 57 kg door waaiergeweld

Door Bram van der Ploeg 11 maart 2020 | 13:02


Sergio Higuita begint zo langzamerhand een nieuw fenomeen uit Colombia te worden. De 1.66 meter kleine klimgeit van EF Pro Cycling stond vorig jaar in de schaduw van Tourwinnaar Egan Bernal, maar duwt zijn landgenoot langzaam van het podium.

Higuita rijdt pas sinds 1 mei 2019 bij EF, daarvoor was hij actief bij Manzana Postobon en Fundación Euskadi. In een klein jaar tijd in de WorldTour werd hij al tweede in de Ronde van Californië, vierde in de Ronde van Polen, won hij een rit in de Vuelta a Espana en begon hij dit jaar met winst op het Colombiaans kampioenschap en de eindzege in de Tour Colombia 2.1. De 22-jarige Colombiaan maakt momenteel in Parijs-Nice indruk. Hij staat na drie etappes vijfde en vooral het feit dat hij al twee razendsnelle waaieretappes in de voorste waaier eindigde, spreekt tot de verbeelding.

'Hij luistert naar de raad die de ploegleiding hem geeft, stelt zich geen vragen. Hij doet gewoon wat hem verteld wordt in die waaiers. Het is een ongelooflijke renner met een geweldige kop op', vertelt ploegleider Ken Vanmarcke in Het Laatste Nieuws. Het was vooral Sep Vanmarcke die Higuita in de waaieretappes constant naar voren reed. 'Sep en de andere mannen doen dat werk natuurlijk met plezier omdat ze volledig geloven in zijn capaciteiten. En omdat ze geloven dat hij zondag op het eindpodium kan staan.'

Vanmarcke: 'Hij zit in mijn kont geplakt'

In gesprek met Cyclingnews vertelt Vanmarcke over de samenwerking met Higuita: 'Hij moet mij vertrouwen en mij volgen. Hij doet het geweldig. Er zijn veel renners in het peloton die tegen mij zeggen dat ze onder de indruk zijn over hoe goed hij volgt en vecht. Hij zit aan mijn kont geplakt, dat moet grappig zijn om te zien.' Zelf verklaart Higuita zijn vechtersimago mede door zijn ervaring op de baan. 'Daar leer je heel dicht op iemand te rijden. Je moet goed zijn in het vinden van ruimte. Je rijdt in het peloton tegen mannen die 85 kilo of meer wegen, dus die kunnen mij makkelijk laten crashen. Ik moet leren om daar tegen te vechten.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws