Sergio Higuita

Sergio Higuita is een Colombiaanse renner die uitkomt voor BORA-hansgrohe. De renner komt vooral goed voor de dag in rittenkoersen en de zwaardere eendagskoersen. Zijn grootste overwinningen zijn de Ronde van Catalonië en een etappe in de Vuelta a España. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Higuita en houdt tevens zijn biografie bij.

Sergio Higuita

Higuita wint in eerste grote ronde

Higuita werd op 1 augustus 1997 geboren in Medellín. De renner begon zijn loopbaan bij Manzana Postobon. Daar wekte hij de interesse van EF-Education-EasyPost, de ploeg van Jonathan Vaughters. De WorldTour-formatie contracteerde Higuita, maar leende hem eerst uit aan het Baskische Fundación Euskadi. Higuita maakte bij die ploeg begin 2019 veel indruk in verschillende Spaanse rittenkoersen, wat de ploeg van Vaughters deed besluiten om de Colombiaan in mei van dat jaar terug te halen.

Higuita presteerde meteen met een tweede plek in de Ronde van Californië. Enkel Tadej Pogacar was hem daar de baas. Later dat jaar volgde in de Vuelta a España één van de grootste zeges van Higuita. In de laatste week van de ronde vierde hij in Becerril de la Sierra - na een zware bergetappe - zijn eerste ritzege in een grote ronde. 

Higuita bevestigt talent bij BORA-hansgrohe

In de twee seizoenen (2020, 2021) daarna won Higuita de Ronde van Colombia en eindigde hij derde in Parijs-Nice. Ook reed hij zijn eerste Tour de France. Eind 2021 zei Higuita EF vaarwel en trok hij naar BORA-hansgrohe. Waar de voorbije twee jaren niet helemaal hadden gebracht wat Higuita zou hebben gehoopt, begon hij zijn avontuur bij BORA voortvarend met de Colombiaanse wegtitel en de overwinning in de traditionele etappe van de Ronde van de Algarve met aankomst op de Malhão.

Vervolgens won Higuita in de Ronde van Catalonië het eindklassement na een spannende strijd tegen Richard Carapaz. Een paar maanden later volgde een knappe tweede plek in de Ronde van Zwitserland. Waar Higuita zijn kwaliteiten als ronderenner in kortere rittenkoersen bevestigde, laat zijn doorbraak als klassementsrenner in de grote rondes nog op zich wachten. In de Vuelta van 2022 eindigde hij als 23ste. Naast de rittenkoersen maakte Higuita met een vijfde plaats in Luik-Bastenaken-Luik en een vierde plek in de Ronde van Lombardije ook indruk in de heuvelklassiekers.

Sergio Higuita Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties