Lefevere zit met handen in het haar: 'Wat moeten we dan gaan doen?' Algemeen nieuws

Lefevere zit met handen in het haar: 'Wat moeten we dan gaan doen?'

Door Bram van der Ploeg 13 maart 2020 | 13:36


Patrick Lefevere vreest met grote vrezen voor zijn portemonnee in de komende weken. Door het coronavirus wordt er niet gekoerst, maar volgens de ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step lopen de loonstrookjes gewoon door. 'Als we zes weken en meer niet zouden koersen, hoop ik toch dat er geen kredietnota’s op mijn bureau gaan belanden.'

'Geen koers, geen startgeld, maar wel tachtig man personeel', zo somt Lefevere op bij Het Nieuwsblad. 'Het is als ploeg moeilijk om je nog te organiseren. Onze renners blijven Parijs-Nice rijden tot Emmanuel Macron daar anders over beslist. We hebben daar prioritair onze klassieke renners geselecteerd, maar nu bestaat blijkbaar de kans dat die races niet doorgaan. Zoals we ook een trainingsgroep hebben in Griekenland, vanwaar veel renners naar Catalonië zouden doorreizen.'

'Wat moet je nu gaan doen? Nóg een trainingskamp organiseren? Maar waarvoor train je dan? Het is ook onmogelijk geworden om renners nog bij elkaar te krijgen. Hoe onze Italianen nog thuis gaan geraken uit Griekenland, is hoogst onduidelijk', vervolgt Lefevere. 'Stel je voor dat er in maart en april niet gekoerst wordt. Dat betekent geen startgelden en financieel verlies door geannuleerde vluchten en hotelreservaties. En dan heb ik tachtig man personeel, die in feite allemaal technisch werkloos zijn. Wat moeten we dan gaan doen?' (foto: Sirotti)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Bram van der Ploeg
18 Mar 2020 om 13:20
Quote van RBMVDP
Waar veel wielerteams forfait gaven voor verschillende wedstrijden, waaronder Parijs-Nice, blijft de ploeg van Lefevere verder koersen zonder zich echt zorgen te maken. 'Ik panikeer nooit', zo vertelt hij.

Haha, klopt, maar in een lead iets zeggen of op basis van de quotes totaal anders overkomen, is wel een verschil. "Ik panikeer nooit" wordt opgevolgd door meerdere alinea's met daadwerkelijke zorgen.

RBMVDP
13 Mar 2020 om 14:12

Waar veel wielerteams forfait gaven voor verschillende wedstrijden, waaronder Parijs-Nice, blijft de ploeg van Lefevere verder koersen zonder zich echt zorgen te maken. 'Ik panikeer nooit', zo vertelt hij.

Reageer


Meer nieuws