[Update] Ook Burgos-BH neemt maatregelen; uitkering voor renners aangevraagd Algemeen nieuws

[Update] Ook Burgos-BH neemt maatregelen; uitkering voor renners aangevraagd

Door Tom van der Salm 29 maart 2020 | 18:15


(29 maart 2020) Lotto Soudal draagt haar steentje bij in deze roerige tijden. De Belgische wielerformatie heeft tijdelijk afscheid moeten nemen van 25 personeelsleden, maar laat tegelijkertijd weten dat renners en andere stafleden afstand doen van een deel van hun salaris. 

Onder meer de verzorgers, mecaniciens en buschauffeurs van de ploeg worden hard getroffen door de coronacrisis. Zij raken tijdelijk werkloos. Uit solidariteit doen de renners, stafleden en het overige personeel afstand van een deel van hun salaris. 'Tot er opnieuw gekoerst wordt', aldus de ploeg.

Deze beslissingen zijn unaniem genomen, zo laat Lotto Soudal weten. 'Bijzondere omstandigheden vereisen bijzondere teamacties. Deze beslissingen zijn unaniem genomen.' Lotto Soudal was het wielerseizoen goed begonnen, met onder meer drie ritzeges in de Tour Down Under.

Update - 29 maart 2020 (18.15 uur): Burgos BH vraagt uitkering aan voor renners

Ook Burgos-BH, de ploeg van Jetse Bol, moet maatregelen nemen door de coronacrisis. De Spaanse formatie heeft een ww-uitkering aangevraagd voor al haar renners en personeelsleden, die dan geldig moet zijn tot de koersen weer hervat worden. 'Deze uitkering is geldig tijdens de noodtoestand in Spanje', tekent AS op. Naast Bol rijden ook onder meer Alex Molenaar en Ángel Madrazo voor de ploeg. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws