Armstrong gebruikte al doping vóór zijn kanker en sluit verband niet uit Algemeen nieuws

Armstrong gebruikte al doping vóór zijn kanker en sluit verband niet uit

Door Jannick van der Hooft 19 mei 2020 | 08:25


Lance Armstrong heeft voor het eerst openlijk zijn dopingverleden gelinkt aan de teelbalkanker die in 1996 bij hem werd vastgesteld. Dat geeft ESPN  als voorproefje op de documentaire van de Amerikaan die later deze maand uitkomt.

Al enkele jaren voordat de ziekte werd vastgesteld bij de gevallen Tourwinnaar gebruikte hij verboden middelen, dus helemaal zeker weet Armstrong het niet: 'Maar ik zeg zeker geen 'nee'. Ik heb één keer in mijn leven groeihormonen gebruikt en dat was in 1996. Die hebben een stimulerende werking als er iets goeds gekweekt moet worden. Maar zou het ook niet logisch zijn dat iets slechts kan groeien?'

Volgens wetenschapsexpert Martijn Peters kan de theorie van de Texaan kloppen. Bij Het Laatste Nieuws vertelt hij: 'Groeihormoon is een klein eiwit dat aangemaakt wordt in onze hypofyse, maar kent heel wat nevenwerkingen. Daaronder valt ook een mogelijk verhoogd risico op de ontwikkeling van kanker.' Terloops geeft Armstrong hiermee dus ook toe dat hij al doping gebruikte op zijn 21e, vóór zijn kanker. Dat heeft hij hiervoor altijd ontkend. (Foto: Sirotti, 2009)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws