Mollema gaat voor klassement in de Tour; Nibali naar de Giro Algemeen nieuws

Mollema gaat voor klassement in de Tour; Nibali naar de Giro

Door Wesley van Bavel 18 mei 2020 | 19:13


Bauke Mollema gaat nog steeds voor een goed klassement in de Tour de France, zo meldt zijn ploeg Trek-Segafredo op de website. Het kopmanschap zal hij delen met Richie Porte. Na de Tour gaat de Groninger voor ritwinst in de Vuelta a Espana. Vincenzo Nibali zal zoals verwacht de Giro d'Italia betwisten. 

De doelen van Mollema zijn niet drastisch veranderd. 'Mijn doelen voor de rest van het seizoen zijn nog steeds hetzelfde. Na deze pauze kijk ik vooral uit naar opnieuw kunnen racen. Tot nu was het vooral fit blijven, maar met de nieuwe kalender kunnen we echt naar onze doelen toewerken. Het zullen drukke maanden worden, maar ik hoop dat we de fans weer kunnen laten juichen!'

Waar Mollema en Porte voor de Tour gaan, gaat Nibali juist voor de Giro d'Italia. 'Er zijn nog veel variabelen waarvan niemand weet hoe die gaan uitpakken. Vanaf de eerste hoogtestage in juli, heb ik vier maanden van volle voorbereiding voor me. Ik ben optimistisch dat we terug kunnen keren naar dat waar wij, de renners zo van houden: racen', aldus de Italiaan. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws