Vincenzo Nibali

Dit is de pagina over Vincenzo Nibali. De Italiaan wist in zijn carrière al alle grote rondes en enkele monumenten te winnen. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over De Haai van Messina en houdt tevens zijn biografie bij.

Zoals zijn bijnaam al doet vermoeden, werd Vincenzo Nibali geboren in Messina. Op 14 november 1984 zag hij voor het eerst het levenslicht, waarna hij uitgroeide tot één van de grootste wielrenners van zijn generatie. Hij maakte in 2005 zijn debuut in het profpeloton, maar we herinneren hem vooral uit zijn eerste periode bij Liquigas vanaf 2006. Hij liet zich zien met een podiumplaats in de ENECO Tour en de winst in de GP Ouest France-Plouay, maar dat zouden niet de grootste wapenfeiten uit zijn carrière blijken te zijn.

In 2010 maakten we voor het eerst kennis met de kwaliteiten van Nibali in een grote ronde. In de Giro d'Italia droeg hij enkele dagen de roze trui en eindigde hij derde in het eindklassement. Een paar maanden later schreef hij zijn eerste drieweekse rittenkoers op zijn naam: de Vuelta a Espana. Het bleek een opmaat voor meer te zijn, want later in zijn carrière voegde hij daar nog twee eindzeges in de Giro en één in de Tour de France aan toe. Met die prestaties mag Nibali zich met recht één van de groten van deze eeuw noemen.

Meesterdaler Nibali vliegt naar Monumenten

Dat Nibali over klimmerscapaciteiten beschikt, bewijzen zijn prestaties in grote rondes wel. Toch staat de Italiaan voornamelijk ook bekend om zijn ongekende daalcapaciteiten. In zijn kenmerkende stijl wist hij met flink wat vliegwerk ook enkele Monumenten op zijn naam te schrijven. Zo wist hij twee keer de Ronde van Lombardije te winnen, maar kon hij ook al eenmaal de massasprint ontlopen in Milaan-Sanremo, in 2018. 

Vincenzo Nibali nieuws

Lees al het laatste nieuws over Vincenzo Nibali

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties