Groenewegen hint naar vroeg einde carrière: 'Ik zal gaan als winnaar' Algemeen nieuws

Groenewegen hint naar vroeg einde carrière: 'Ik zal gaan als winnaar'

Door Wesley van Bavel 23 mei 2020 | 10:13


Op dit moment valt er voor wielrenners weinig te winnen. Dat geldt ook voor Dylan Groenewegen. In gesprek met Het Parool gaat hij in op zijn drang naar het winnen en over een mogelijk einde van zijn loopbaan als profwielrenner. 

Waar veel wielrenners ook plezier uit het fietsen halen, is dat niet per definitie voor Groenewegen het geval. 'Ik kwam als winnaar en ik ga als winnaar. Als winnen niet meer lukt, beleef ik er geen plezier meer aan. Ik kan nooit een knecht zijn, daar is mijn eergevoel te groot voor. Een sprint aantrekken voor een ploeggenoot zie je mij niet doen. Dan zit mijn carrière er gewoon op. Ik vind het pijnlijk te zien dat sommige jongens met een enorme erelijst afsluiten in de marge van het peloton. Dat wil ik echt niet.'

De Amsterdammer lijkt wel bereid zijn rol als sprintkanon op termijn te verruilen voor een rol als kopman in klassiekers als Parijs-Roubaix of de Ronde van Vlaanderen, met nadruk op de status van kopman. 'Als knecht accepteer je bij voorbaat al het verliezen. Die gemoedstoestand ken ik niet. Bij elke gemiste kans op een zege denk ik direct: shit, weer een overwinning minder op mijn palmares. Dan moet iedereen me even met rust laten en ben ik niet aanspreekbaar. Dat draait later dan pas bij', aldus de ambitieuze Nederlander. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws