Tourploeg Jumbo-Visma prioriteit bij hoogtestage, team denkt ook aan bubbels Algemeen nieuws

Tourploeg Jumbo-Visma prioriteit bij hoogtestage, team denkt ook aan bubbels

Door Bram van der Ploeg 27 mei 2020 | 12:39


Team Jumbo-Visma zal bij het plannen van eventuele hoogtestages in de komende weken rekening houden met de ploeg die naar de Tour de France gaat. De acht renners die in Nice aan de start staan, krijgen voorrang in de planning.

'In eerste instantie kijken we naar wat we met de Tourploeg gaan doen, de rest volgt daarna. In prin­cipe komt er een hoogtestage in juli, maar de ­bestemming ligt nog niet vast: dat kan Frankrijk, Andorra of Oostenrijk zijn. Het idee leeft om de groep op te delen in kleinere groepen. Mogelijk kiezen we ook voor appartementen in plaats van een hotel', zo vertelt woordvoerder Ard Bierens aan Het Laatste Nieuws.

Ook alle andere WorldTourploegen zijn volle bak aan het plannen geslagen nu de Zuid-Europese landen langzaam hun grenzen weer openen voor toeristen. Team INEOS sprak al over meerdere hoogtestages en Lotto Soudal mikt net als enkele andere ploegen op zogenaamde bubbels renners, die allemaal hun eigen programma gaan rijden. Daarbij moet goed worden gekeken naar de coronarisico's rond het reizen, de slaapplaatsen en dat soort zaken. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws