Hoogtestages lonken voor INEOS: 'Houden rekening met alle scenario's' Algemeen nieuws

Hoogtestages lonken voor INEOS: 'Houden rekening met alle scenario's'

Door Jannick van der Hooft 25 mei 2020 | 09:53


Bij Team INEOS worden de reisvoorschriften binnen Europa nauwlettend in de gaten gehouden, aldus Servais Knaven. De ploegleider van het Britse team vertelt in gesprek met het Algemeen Dagblad al vooruit te kijken op mogelijke hoogtetages.

Enkele nationale overheden spelen met de gedachte om hun grenzen weer open te stellen voor toeristen en dat betekent goed nieuws voor de wielrenners die van hoogtestages houden: met het naderende seizoen in het najaar lijkt het plots weer mogelijk om je als renner met deze trainingsmethode voor te bereiden. 'We houden rekening met verschillende scenario's', zo vertelt Knaven. 'Het lijkt in Europa nu wat vrijer te worden, maar in Zuid-Amerika gelden op dit moment nog strengere regels.' Het is voor hem dus maar de vraag wie straks allemaal mag reizen.

Tom Dumoulin liet eerder al weten een hoogtestage nodig te hebben voor een goed resultaat in een grote ronde, maar ook de renners van INEOS zijn volgens Knaven erg gehecht aan het trainen in de bergen: 'Alle voorgaande jaren zijn we op El Teide (Tenerife, red.) geweest. Renners en trainers zijn daar graag. Het is een plek die ze gewend zijn en trainingen daar zijn vertrouwd.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws