Van Schip blij met rustperiode: 'Trainde als doorgesnoven junky' Algemeen nieuws

Van Schip blij met rustperiode: 'Trainde als doorgesnoven junky'

Door Lex Kersten 03 juni 2020 | 08:00


Jan-Willem van Schip werd in 2019 Wereldkampioen op de puntenkoers in het baanwielrennen. Op de weg hoopte hij op een belletje van een WorldTour-ploeg, maar die kwam niet. Na twee jaar Roompot, rijdt hij nu voor BEAT Cycling Club. Na een periode van rust, is hij nu weer vol in training, samen met 'buurvrouw' Annemiek van Vleuten.

De periode van rust was nodig voor de 'doorgesnoven junky', zoals hij zelf zijn trainingsregime noemde. Maar die rust is nu voorbij en daarin pakte hij het meteen goed aan. Samen met Van Vleuten legden zij maandag vierhonderd kilometer af in een trainingsrit. Ze wonen enkele honderden meters van elkaar vandaan en reden elf uur lang aan 36 per uur gemiddeld. Van Schip geeft bij Bureau Sport aan dat ze Van Vleuten makkelijk bijhoudt, totdat het bergop gaat. 'Meer dan de helft van het mannelijke wielerpeloton houdt haar niet bij. Zij rijdt zo kneiterhard naar boven, dat is ongekend.'

Ook gaan ze in op het imago van de 25-jarige Nederlander. Ondanks zijn goede prestaties is het nog steeds niet gelukt om bij een WorldTour-ploeg terecht te komen. Zelf heeft hij het gevoel dat hij een verkeerd imago heeft gecreëerd voor de WorldTour-ploegen. 'Mijn niveau is hoog genoeg voor WorldTour-niveau. Ik weet dat ik hard genoeg kan trappen, maar wielrennen is een jurysport. Ploegen moeten je ook kiezen. Soms heb ik het gevoel dat er een hogere kracht is die tegenspeelt.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws