[Update] De Plus over INEOS-perikelen: 'Lange termijn staat los van programma' Algemeen nieuws

[Update] De Plus over INEOS-perikelen: 'Lange termijn staat los van programma'

Door Tom van der Salm 19 juni 2020 | 08:16


(18 juni 2020) Jumbo-Visma en Laurens De Plus gaan na 2020 mogelijk uit elkaar, zo meldt Het Nieuwsblad donderdag. De 24-jarige Belg zou in de serieuze belangstelling staan van onder meer Team INEOS en Movistar.

Het Belgische medium claimt dat een transfer misschien zelfs al rond is, maar dat men de lippen op elkaar houdt omdat een overstap pas na 1 augustus officieel mag worden gemaakt. De Plus staat er goed op in het peloton, nadat hij bij Jumbo-Visma uitgroeide als luxe-knecht in de meerdaagse koersen. In de Tour de France van 2019 was hij de sleutel voor de podiumplek van Steven Kruijswijk. Daarnaast schreef hij in hetzelfde jaar de BinckBank Tour op zijn naam.

De Plus is in gesprek met Jumbo-Visma, maar: 'Jumbo-Visma hoort qua budgetten bij de absolute top, maar het betaalt niet dezelfde lonen voor klimknechten zoals INEOS en Movistar dat wel al jaren doen', zo klinkt het. Vooral Movistar mikt de laatste tijd meer en meer op de Europese markt en jonge renners, met gerichte aankopen die niet per se Spaans hoeven te zijn.

De Plus niet in Tour door transfer? 'Honderd procent nonsens'

Volgens Het Nieuwsblad is een eventuele transfer van De Plus zelfs reden geweest voor Jumbo-Visma om de Belg buiten de Tourselectie te houden. Hij wordt door fysiek ongemak vervangen door George Bennett. Sportief directeur Merijn Zeeman ontkent dat met klem. 'Wij zijn geen ploeg die zulke zaken laat meespelen in de selectieprocedure. Dat hij einde contract is, heeft niks te maken met onze beslissing om hem niet mee te nemen naar de Tour.'

Ook woordvoerder Ard Bierens laat aan In de Leiderstrui weten dat een dergelijke theorie 'honderd procent nonsens' is. 'Laurens zal dat ook nooit beweren. Hij is gewoon niet fit en vangt daarom zijn seizoen later aan, terwijl het seizoen feitelijk begint met de voorbereiding voor de Tour. Dat is heel jammer voor zowel hem als ons, maar hopelijk kan hij straks knallen in de Giro.' 

Update - 18 juni 2020 (18.40 uur): De Plus reageert op perikelen: 'Langere termijn staat los van programma'

Laurens De Plus heeft via Twitter zijn zegje gedaan over het nieuws dat hij niet in de Tour de France verschijnt en mogelijk een transfer maakt, volgens de laatste geruchten naar Team INEOS. Bij de Britse miljoenenformatie zou een driejarig contract als meesterknecht voor Egan Bernal voor hem klaarliggen, volgens Wielerflits.

De Belg laat zelf weten: 'De beslissing om in de Giro te starten is in samenspraak met de ploegleiding van Jumbo-Visma genomen. Ik kijk uit naar deze uitdaging! Dat ik ook keuzes moet maken op de lange termijn staat los van mijn programma.' Volgens het AD heeft Jumbo-Visma al geschakeld en een vervanger gevonden voor De Plus, in de persoon van Sam Oomen. (foto: Sirotti)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

MB
19 Jun 2020 om 00:02
Quote van Marijn van den Berge
Naast financiële redenen lijkt me de enige reden dat De Plus zou vertrekken is dat hij voor eigen kans wil gaan. Die kans zit er bij Jumbo-Visma met drie kopmannen voorlopig niet in.

Denk je dat hij die kans bij ineos wel krijgt met een bernal, carapaz, Thomas (en froome?) en nog een aantal andere?

Marijn van den Berge
18 Jun 2020 om 09:36

Naast financiële redenen lijkt me de enige reden dat De Plus zou vertrekken is dat hij voor eigen kans wil gaan. Die kans zit er bij Jumbo-Visma met drie kopmannen voorlopig niet in.

Reageer


Meer nieuws