NK wielrennen op termijn in Zwitserse Alpen? 'Er liggen kansen' Algemeen nieuws

NK wielrennen op termijn in Zwitserse Alpen? 'Er liggen kansen'

Door Tom van der Salm 02 juli 2020 | 17:15


De kans is aanwezig dat het NK wielrennen in 2022 of 2023 al een uitstapje naar het buitenland maakt. De Zwiterse Alpen zijn in beeld bij de KNWU, nadat gesprekken met het Oostenrijkse Tirol spaak liepen. 

Bondscoach Thorwald Veneberg heeft al met de Zwitsers gesproken, zo bevestigt hij in gesprek met de NOS. 'De Zwitserse bond en regio's zien er wel kansen in.' De KNWU heeft de mogelijkheid om Zwitserland te bezoeken serieus onderzocht, nadat Richard Plugge van Jumbo-Visma het plan aandroeg bij de bond. De grootste ploeg van Nederland ziet het wel zitten om naar het Alpenland te trekken.

Veneberg denkt wel dat de plannen ook weerstand gaan krijgen. 'Er zijn zeker mensen die er niet blij mee zullen zijn. We zijn voor de teams aan het kijken of we de kosten laag kunnen houden, maar Zwitserland is een duur land.' Ook voor de jeugdcategorieën is een NK in Zwitserland een optie. 'Dan moeten we wel een beroep doen op ouders en clubs, dus dat is een discussie. De kans bestaat dat niet iedereen mee kan doen aan het NK.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws