Amerikaan Garrison wordt door Europees reisverbod geweigerd bij vlucht Algemeen nieuws

Amerikaan Garrison wordt door Europees reisverbod geweigerd bij vlucht

Door Wilbert van der Velde 03 juli 2020 | 14:35


Waar de Colombiaanse renners de reisrestricties van hun land al weten te omzeilen met een chartervlucht, is de situatie voor Amerikaanse renners nog onzeker. Zo probeerde Ian Garrison van Deceuninck-Quick-Step van Amerika naar Europa te reizen, maar werd hij op het vliegveld tegengehouden.

Deze week voerde de Europese Unie vanwege het coronavirus een reisverbod in op vluchten vanuit Amerika, waar dagelijks nog veel besmettingen met het virus plaatsvinden. Garrison probeerde met een brief van de ploeg het reisverbod te omzeilen, maar dat mocht niet baten.

Dat Garrison juist nu vastzit in Amerika, is frustrerend, want het oorspronkelijke plan was juist om het gehele seizoen in Girona door te brengen. ‘Ik ging terug naar Amerika toen het coronavirus in Europa uitbrak. Ik was daar net bezig met het aanvragen van een visum, maar die heb ik nu dus niet', vertelt hij gelaten aan Velonews.

Waar Garrison thuis moet afwachten, wisten Ben King (NTT Pro Cycling) en Larry Warbasse (AG2R La Mondiale) wel Europa te bereiken. Zij maakten de reis echter voordat het Europese reisverbod inging. Een andere WorldTour-renner die zich nog in Amerika bevindt, is Will Barta van CCC. Hij probeert op 12 juli naar Europa te reizen en heeft daar vertrouwen in. Hij beschikt namelijk over een Franse verblijfsvergunning. ‘Volgens de regels heb ik toestemming om terug te komen, maar je weet het nooit. Alles verandert zo snel.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws