[Update] Van der Poel toch niet in Sibiu Tour: 'Jammer, maar begrijpelijk' Algemeen nieuws

[Update] Van der Poel toch niet in Sibiu Tour: 'Jammer, maar begrijpelijk'

Door Bram van der Ploeg 16 juli 2020 | 15:02


(6 juli 2020) Mathieu van der Poel zal zijn rentree op de weg dit seizoen maken in de Sibiu Cycling Tour. Dat maakt ploegleider Michel Cornelisse van Alpecin-Fenix bekend tegenover het Algemeen Dagblad.

De Roemeense rittenkoers wordt verreden tussen 23 en 26 juli en is daarmee de eerste wedstrijd in de Europe Tour na maanden koersdroogte. Hij zal de wedstrijd rijden ter voorbereiding op de Italiaanse wedstrijden een week later. Vanaf 1 augustus zal hij vermoedelijk zijn opwachting maken in onder meer de Strade Bianche, Milaan-Sanremo en de Ronde van Lombardije.

Naast Alpecin-Fenix staat ook de Nederlandse continentale formatie À bloc aan de start in Oost-Europa. Onder meer Nederlands kampioen strandracen Ivar Slik staat op de voorlopige deelnemerslijst van de wedstrijd.

Update - 9 juli 2020 (08.10 uur): Coronavirus keert terug in Roemenië

Staat de Sibiu Cycling Tour in Roemenië plots onder druk? Het zou zomaar kunnen, want het coronavirus slaat in de afgelopen dagen steeds meer om zich heen in het land. Sinds midden juni stegen de besmettingen in Roemenië weer ietwat en op woensdag 8 juli kende het land de hoogste piek sinds de start van de coronacrisis. Er kwamen in één dag 555 besmettingen bij. 

De doorgaans goed ingevoerde wielerfan Mihai Simion stelt dat enkele landen al een oranje reisadvies hebben afgegeven voor Roemenië. 'Als de situatie zo blijft (en die wordt vermoedelijk alleen maar erger), dan lijkt het er niet op dat de overheid wielerwedstrijden gaat toestaan deze zomer. Bovendien zullen veel teams niet komen vanwege de reisrestricties.'

De Sibiu Tour staat op de kalender van 23 tot en met 26 juli, met Mathieu van der Poel namens Alpecin-Fenix. 

Update II - 16 juli 2020 (13.25 uur): 'Alpecin-Fenix van startlijst Sibiu Tour'

Alpecin-Fenix lijkt toch niet van start te gaan in de Sibiu Cycling Tour, meldt onder meer Procyclingstats. De ploeg van Mathieu van der Poel is van de officiële startlijst gehaald en vervangen door het continentale Wibatech Merx 7R. Vanuit Alpecin-Fenix is het bericht nog niet bevestigd, maar het lijkt erop dat het team het risico toch niet aandurft. Door de toenemende besmettingen in Roemenië was al de vraag of Van der Poel en consorten zouden starten. 

Update III - 16 juli 2020 (14.58 uur): Alpecin-Fenix bevestigt terugtrekking

Alpecin-Fenix heeft via de officiële kanalen bevestigd dat het niet zal starten in de Sibiu Cycling Tour. Volgens de ploeg is het risico op besmetting, in combinatie met het advies om niet naar 'oranje zones' te reizen, reden om niet op te stappen in Roemenië op 23 juli. Het team kijkt ook naar de wedstrijden in augustus, die belangrijk zijn. Alpecin-Fenix heeft een wilcard gekregen voor alle wedstrijden in Italië. 

Alpecin-Fenix bedankt de organisatie van de Sibiu Cycling Tour voor het begrip. Kopman Mathieu van der Poel reageerde ook: 'Het is jammer, maar een begrijpelijk besluit. We hadden de wedstrijd op mijn programma gezet om extra ritme op te doen richting de Strade Bianche, maar ik heb tijdens de hoogtestage in La Plagne al gemerkt dat ik fysiek op schema lig. Ik kan mijn Italiaanse programma beginnen met een goed gevoel.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws