Let op Team INEOS en Jumbo-Visma: UAE Team Emirates komt eraan Algemeen nieuws

Let op Team INEOS en Jumbo-Visma: UAE Team Emirates komt eraan

Door Bram van der Ploeg 10 juli 2020 | 09:16


Heel de wielerwereld kijkt in september uit naar de Tourbattle tussen Team INEOS en Team Jumbo-Visma. De twee sterkste ploegen van dit moment kunnen er maar beter van genieten, want ze krijgen de komende jaren snel concurrentie van UAE Team Emirates, als het aan UAE Team Emirates ligt.

Ploegbaas Joxean Fernández Matxin is al enkele jaren bezig om van de ploeg uit de Emiraten een gedenkwaardige machine te maken. UAE Team Emirates pikte al meerdere toptalenten op en contracteerde bovendien door de jaren heen enkele grote namen met ervaring. Het doel is duidelijk: 'We zijn voorzichtig, maar willen over één, twee of drie jaar het beste team ter wereld zijn', aldus Matxin in gesprek met Biciciclismo.

De 49-jarige Spanjaard beseft dat het in de huidige wielerwereld moeilijk is om de allerbeste te zijn. De concurrentie is enorm. Toch heeft de ploeg met onder meer Tadej Pogacar ogenschijnlijk goud in handen. 'INEOS is een grote ploeg die al lang aan de top staat en Jumbo-Visma groeit met grote sprongen. Het is ingewikkeld, maar het is belangrijk om grote doelen te stellen, zodat je ze kan proberen te bereiken.'

Matxin hoopt op Aru en Pogacar in Tour de France

In de komende Tour de France hoeven we nog geen UAE-trein op kop te zien rijden, maar met Fabio Aru en Pogacar kan de ploeg misschien al wel verrassen. 'Aru, Pogacar, David de la Cruz en Davide Formolo zijn een belangrijk kwartet, met ieder zijn verantwoordelijkheid en belangen. Aru zal de belangrijkste leider zijn, omdat hij de meeste ervaring heeft. Pogacar gaat beginnen aan het grote onbekende. Hij mag kijken hoe ver hij kan komen, zonder enige verplichting.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws