Ackermann demonstreert klasse in tweede rit Sibiu Cycling Tour Algemeen nieuws

Ackermann demonstreert klasse in tweede rit Sibiu Cycling Tour

Door Tom van der Salm 25 juli 2020 | 17:03


De tweede rit van de Sibiu Cycling Tour is een kolfje naar de hand van Pascal Ackermann geworden. De sterke sprinter bleek na een rustige rit en perfect voorbereidend werk over de snelste benen te beschikken. Rudy Barbier werd tweede, Riccardo Stacchiotti derde.

Het begin van de etappe was gezapig, maar na een half uur was er een groep van vijf mannen die het hazenpad koos. Yegor Dementyev, Nederlander Meindert Weulink, Pawel Bernas, Tomasz Budzinski en Emil Dima waren de mannen die een gaatje kregen van het peloton. Zij konden dus wat punten verdelen in de tussensprints en op de klimmetjes.

In de stromende regen kregen de vijf heren een vrij stevige voorsprong van vijf minuten te pakken. Bernas had de punten gegrepen in beide tussensprints en daarmee zijn werk gedaan. Hij liet zich terugzakken in het peloton. In datzelfde peloton waren het Israel Start-Up Nation en BORA-hansgrohe die de boel onder controle hielden.

BORA-hansgrohe heerst en verdeelt

Die controle dachten ze te grijpen, toen er een spoorwegovergang dicht bleek te zitten. Dit kostte het pak zo'n veertig seconden ten opzichte van de kopgroep. Niet veel later werd de orde weer hersteld, waarna het peloton rustig verder peddelde richting finishplaats Sibiu. Het wandelgedeelte van de rit werd prompt onderbroken door een lekke band van leider Patrick Konrad. De Oostenrijker kon echter zonder enige problemen terugkomen in het peloton en zelfs met de eersten de top van de laatste klim van de dag rondden. 

In de afzink van die klim trokken de renners van BORA-hansgrohe nog eens goed door, wat tot een scheiding in de grote groep leidde. Het gebrek aan medewerking zorgde even later voor een hereniging, een sprint leek onafwendbaar. In de aanloop naar de spurt nam Nippo het heft in handen in dienst van sprinter Eduard-Michael Grosu, maar uiteindelijk kwamen de Duitsers weer opzetten. Ackermann rondde de lead-out van Michael Schwarzmann vervolgens met speels gemak af, voor Barbier. (foto: Sirotti)

Uitslag etappe 2 Sibiu Cyling Tour:

1. Pascal Ackermann
2. Rudy Barbier ''
3. Riccardo Stacchiotti ''
4. Eduard-Michael Grosu ''
5. Adam Toupalik ''
6. Patryk Stosz ''
7. Pawel Bernas ''
8. Filippo Fiorelli ''
9. Lars Kulbe ''
10. Petr Kelemen ''

Klassement na etappe 2 Sibiu Cyling Tour:

1. Patrick Konrad
2. Gregor Mühlberger + 0.03
3. Matteo Badilatti + 0.53
4. Rémy Rochas + 1.20
5. Luca Wackermann + 2.40
6. Piotr Brozyna + 3.38
7. Davide Rebbelin + 4.40
8. Karel Hník + 4.45
9. Petr Kelemen + 5.21
10. Robin Froidevaux + 5.28


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws