Ackermann sprint naar tweede zege in Sibiu Cycling Tour, Mühlberger eindwinnaar Algemeen nieuws

Ackermann sprint naar tweede zege in Sibiu Cycling Tour, Mühlberger eindwinnaar

Door Wilbert van der Velde 26 juli 2020 | 19:21


Pascal Ackermann heeft de afsluitende etappe van de Sibiu Cycling Tour na een massasprint gewonnen. Daarmee was het alweer de vierde etappezege van BORA-hansgrohe in de Roemeense etappekoers. Met Gregor Mühlberger won de Duitse ploeg ook het eindklassement.

Na de klimtijdrit in de ochtend werd de Sibiu Cycling Tour afgesloten met een korte vlakke etappe op zondagavond. De sprinters mochten zich dus weer opmaken voor een waarschijnlijke massasprint. De grote favoriet was vanzelfsprekend Ackermann, die zich zaterdag al oppermachtig in de eerste massasprint toonde. Mogelijk zouden de Roemeen Eduard Grosu en de Fransman Rudy Barbier het hem nog lastig kunnen maken.

Nummer twee Konrad werkt voor Ackermann

Vanuit het vertrek waagden de verschillende renners gelijk hun kans om te ontsnappen. Na verschillende schermutselingen waren het Valère Thiébaud (Akros - Excelsior - Thömus), Meindert Weulink (À Bloc CT) en Andrea Pietrobon (Cycling Team Friuli ASD) die de vrijgeleide van het peloton kregen, waar BORA-hansgrohe meteen de teugels in handen nam. De nummer twee van het klassement, Patrick Konrad, voelde zich daarbij niet te goed om zijn steentje bij te dragen. 

BORA gaf de kopgroep met een maximale voorsprong van 1.10 minuten weinig ruimte. De opleidingsploeg van CCC besloot er zelfs een harde koers van te maken en nam de leiding aan kop van het peloton over, waardoor de voorsprong van de koplopers nog verder daalde. Op 55 kilometer van de streep waren ze zelfs alweer ingelopen. De Poolse ploeg wilde de tussensprint winnen en met Petr Kelemen lukte dat. 

Lead-out BORA dendert naar de finish

Vervolgens probeerden enkele renners nog te ontsnappen, maar BORA had ondertussen de touwtjes weer stevig in handen genomen, waardoor er voor de dappere renners weinig te beginnen was. De ploeg van Ackermann ging in volle vaart richting de laatste kilometers, die erg technisch waren en over kasseien gingen. De Duitse sprinter wist zich in de technische finale samen met zijn sprintaantrekker los te rukken van het peloton. Alleen Grosu kon zijn karretje aanhaken, maar kon niet opboksen tegen de machtige sprint van Ackermann, die de wedstrijd besloot met een tweede ritzege. (Foto: Sirotti, 2019)

Uitslag etappe 3b Sibiu Cycling Tour 2020

1. Pascal Ackermann
2. Michael Schwarzmann ''
3. Eduard Grosu ''
4. Adam Toupalik ''
5. Davide Appollonio ''
6. Lars Kulbe ''
7. Patryk Stosz ''
8. Emanuele Onesti ''
9. Filippo Fiorelli ''
10. Federico Burchio ''

Eindklassement Sibiu Cycling Tour 2020

1. Gregor Mühlberger
2. Patrick Konrad + 1.01
3. Matteo Badilatti + 1.52
4. Rémy Rochas + 2.47
5. Piotr Brozyna + 5.22
6. Luca Wackermann + 5.54
7. Adne van Engelen + 7.41
8. Davide Rebellin + 7.47
9. Marco Tizza + 7.59
10. Filippo Fiorelli + 8.04


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws