Bahrain McLaren slaat ook in Occitanië toe met ritzege voor Colbrelli Algemeen nieuws

Bahrain McLaren slaat ook in Occitanië toe met ritzege voor Colbrelli

Door Jannick van der Hooft 02 augustus 2020 | 16:33


De tweede etappe van de Route d'Occitanie is gewonnen door Sonny Colbrelli. De aankomst in Cap Découverte was met een oplopend stuk perfect op zijn lijf geschreven. Het was de tweede zege voor Bahrain McLaren van de dag, nadat Damiano Caruso al de Circuito de Getxo wist te winnen.

Met Bryan Coquard in de leiderstrui vertrok het peloton in Frankrijk voor de tweede etappe in de Route d'Occitanie. Ibai Azurmendi, Fumiyuki Beppu, Nikodemus Holler, Samuel Leroux, Michal Paluta en Emil Vinjebo kregen de vrijheid van het peloton en pakten al snel zeven minuten voorsprong. In de grote groep daarachter werd niet direct gepanikeerd van de mannen vooraan.

Toch moest men in het peloton een keer in actie komen om de vluchters terug te pakken. Dit deden zij dan ook. Langzaam, maar zeker, werden de verworven minuten teniet gedaan door de werkende mannen in het peloton. Met nog vijftien kilometer op de teller bleef er van de oorspronkelijke voorsprong nog een enkele minuut over. Ook deze verdween als sneeuw voor de zon toen het peloton bloed begon te ruiken.

Colbrelli klopt Coquard in oplopende sprint

De ploegen van de snelle renners probeerden zich te positioneren vooraan het peloton. Met de oplopende finish in het vooruitzicht wist men dat timing en positionering van groot belang zou zijn. Richting de massasprint waren het de mannen van Bahrain McLaren die hun sprinter Colbrelli perfect wisten af te zetten. Hij sprintte vervolgens naar de bloemen, voor klassementsleider Coquard. Hij behoudt zijn leiderstrui. (foto: Sirotti)

Uitslag etappe 2 Route d'Occitanie

1. Sonny Colbrelli
2. Bryan Coquard ''
3. Niccolo Bonifazio ''
4. Arvid de Kleijn ''
5. Clément Venturini ''
6. Andrea Pasqualon ''
7. Matteo Malucelli ''
8. Elia Viviani ''
9. Warren Barguil ''
10. David González ''

Klassement na etappe 2 Route d'Occitanie

1. Bryan Coquard
2. Sonny Colbrelli + 0.02
3. Elia Viviani + 0.10
4. Lilian Calmejane + 0.11
5. Niccolò Bonifazio + 0.12
6. Michal Paluta ''
7. Emil Vinjebo ''
8. Ibai Azurmendi + 0.15
9. Andreas Kron ''
10. Clément Venturini + 0.16


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws