Sonny Colbrelli

Op deze pagina vind je alles over Sonny Colbrelli, een Italiaanse wielrenner die onder meer Parijs-Roubaix en het EK wielrennen won. Lees hieronder het carrièreverloop van Colbrelli. 

Sonny Colbrelli

De sprinter annex puncher begon zijn loopbaan in 2012 bij Colnago CSF Bardiani, een kleine Italiaanse ploeg. Dat zegt meteen wat over de beginjaren van Colbrelli, die als laatbloeier gezien mag worden. Pas in 2017, na jarenlang gepresteerd te hebben op het lagere niveau, maakte hij de overstap naar de WorldTour: Bahrain Victorious werd zijn nieuwe werkgever. 

Bij zijn nieuwe werkgever maakte de breedgeschouderde Colbrelli voor de eerste keer kennis met de Vlaamse klassiekers, die hem direct als gegoten lagen. Zo won hij de Brabantse Pijl in zijn eerste jaar bij de formatie uit Bahrein. Daarnaast was hij goed voor tal van ereplaatsen in grote koersen en etappes in de Tour de France. 

Colbrelli beleefde een doorbraak in 2021, waarin hij na een matig voorjaar zeer succesvol was in de Ronde van Romandië en het Critérium du Dauphiné. Ook wist hij het Italiaans kampioenschap te winnen, waarna hij in de Tour de France indruk maakte met zeer indrukwekkende prestaties bergop. Na de Tour won hij ook nog de Benelux Tour en het Europees kampioenschap, waardoor hij zijn Italiaanse trui direct in kon ruilen. 

Hoge pieken in 2021, einde carrière in 2022

Zijn echte vuurdoop beleefde Colbrelli bij Parijs-Roubaix, dat eenmalig in oktober verreden werd. Colbrelli maakte zich pas op voor zijn eerste deelname, die in heroïsche omstandigheden verreden werd. Hij geraakte in de kopgroep en rekende op de finish af met onder meer Mathieu van der Poel. Hiermee wist Colbrelli voor de eerste keer een Monument op zijn naam te schrijven, een mooie mijlpaal in zijn loopbaan. 

Na de hoogtepunten van 2021 volgde het tegenovergestelde in het jaar erop. Na een goed begin met een tweede plek in de Omloop Het Nieuwsblad sprintte Colbrelli naar een tweede plaats in de Ronde van Catalonië. Daar sloeg echter het noodlot toe: na de finish zakte Colbrelli in elkaar. De Italiaan moest gereanimeerd worden en een lange revalidatie volgde. Hij kwam niet meer in actie in 2022, maar gelukkig hield Colbrelli niets over aan het ongeval. Hij besloot wel zijn carrière te beëindigen. 

Sonny Colbrelli Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties