Eenkhoorn schittert met ritwinst in Coppi e Bartali, Narváez eindwinnaar Algemeen nieuws

Eenkhoorn schittert met ritwinst in Coppi e Bartali, Narváez eindwinnaar

Door Bram van der Ploeg 04 september 2020 | 15:38


Pascal Eenkhoorn heeft op de slotdag van Coppi e Bartali een prachtige ritzege geboekt. De Nederlander van Jumbo-Visma was in een sprint van een uitgedund peloton de sterkste. Jhonatan Narváez pakte op de slotdag de leiderstrui nog af van Andrea Bagioli.

Een heuvelachtige slotrit, dus veel renners met ambities om er nog iets moois van te maken. In totaal raakten tien renners in de kopgroep van de dag. Santiago Buitrago (Bahrain McLaren), Edward Ravasi (UAE Emirates), Ben O'Connor (NTT Pro Cycling), Johan Jacobs (Movistar), Luca Covili (Bardiani), Oscar Riesebeek (Alpecin Fenix), Julen Amezqueta (Caja Rural), Jan Bakelants (Circus Wanty), Delio Fernandez en Simon Carr (beide Nippo Delko) hadden na drie rondjes op het lokale parcours een voorsprong van twee minuten. 

Riesebeek overleeft schifting vooraan

De koers lag lang in de plooi, maar richting de finale werd er vooraan toch echt versneld. Buitrago, Ravasi, O'Connor, Riesebeek, Bakelants en Fernandez bleken de sterksten en verdedigden met nog dertig kilometer voor de meet een voorsprong van twee minuten richting het peloton. Daar werd leider Bagioli veilig gehouden door zijn ploegmaats van Deceuninck-Quick-Step.

In de slotronde van de koers ontplofte het vooraan en kwamen Fedeli, Riesebeek, Buitrago, Ravasi en Bakelants met z'n vijven vooraan terecht. Ze gingen er vol voor, met op drie kilometer van de finish nog zestien seconden voorsprong. Buitrago deed in de slotkilometer nog een laatste poging, meet het uitgedunde peloton kwam net op tijd over hem heen. Eenkhoorn, die donderdag al tweede werd in een sprint, was nu de sterkste. Narváez pakte vier bonificatieseconden door derde te worden in de sprint. Daarmee ging hij Bagioli met één seconde voorbij in de eindrangschikking.

Uitslag etappe 4 Coppi e Bartali

1. Pascal Eenkhoorn
2. Diego Ulissi ''
3. Jhonatan Narváez '' 
4. Viacheslav Kuznetsov ''
5. Andrea Pasqualon ''
6. Gianni Vermeersch ''
7. Andrea Bagioli ''
8. Giovanni Visconti ''
9. Arjen Livyns ''
10. Gavin Mannion ''

Eindklassement Coppi e Bartali

1. Jhonatan Narváez
2. Andrea Bagioli +0.01
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws