Kruijswijk verwacht te groeien naar topniveau: 'Ik heb nog weinig koersdagen gehad' Algemeen nieuws

Kruijswijk verwacht te groeien naar topniveau: 'Ik heb nog weinig koersdagen gehad'

Door Lex Kersten 06 oktober 2020 | 16:53


Steven Kruijswijk had één opdracht dinsdag en dat was veilig binnenkomen. De glibberige afdaling zorgde ervoor dat hij constant alert moest zijn, maar zijn ploeggenoten hielden hem goed van voren. Na de etappe spreekt hij uit dat hij vertrouwen heeft dat zijn vorm gaat groeien, zo laat hij via zijn ploeg weten.

De groeiende vorm is nodig, wil hij deze Giro d'Italia mee gaan spelen om de podiumplaatsen. Op dit moment is hij nog iets minder dan zijn concurrenten, maar normaal wordt hij richting de derde week alleen maar beter. 'Ik sta waar ik gehoopt had, hoop nog wat te verbeteren en heb daar ook vertrouwen in. Ik heb nog weinig koersdagen gehad, dus ik geloof dat ik mijn topniveau nog niet heb.'

De kopman van Jumbo-Visma geeft aan dat je drie weken top moet zijn en dat er meerdere concurrenten zijn. 'Van Nibali weet je dat hij er staat wanneer hij er moet staan, maar je moet er meer in de gaten houden. Het is een beetje koersen zoals ik een paar jaar geleden deed in de Giro. Dat is mooi voor de kijker, want er steekt geen ploeg bovenuit.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws