Archbold in extremis naar titel Nieuw-Zeeland, waar Bennett show steelt Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Archbold in extremis naar titel Nieuw-Zeeland, waar Bennett show steelt

Archbold in extremis naar titel Nieuw-Zeeland, waar Bennett show steelt

Shane Archbold heeft de volgende zege voor Deceuninck-Quick-Step weten binnen te halen door het kampioenschap van Nieuw-Zeeland te winnen. Hij haalde in extremis George Bennett bij, die met een stevige solo bezig was. Na afloop hield Archbold het niet droog.

Al op zestig kilometer van het einde begon Bennett aan zijn poging. Toen nog vergezeld door een landgenoot, maar die moest al snel toegeven dat de renner van Jumbo-Visma een stuk sterker was dan hij. Om die reden begon hij een tijdje later maar in zijn eentje aan zijn jacht op de titel, wat lange tijd de goede kant leek op te gaan. Achter hem verrichtte Finn Fisher-Black (van het Jumbo-Visma Development Team) goed afstopwerk, waardoor de klimmer ver kon komen.

In de slotfase van de race was het echter Archbold die toch nog de aansluiting wist te vinden bij de dappere Bennett. Dat gebeurde pas in de laatste twee kilometer, waarna ze vervolgens gebroederlijk naar de streep reden. Bennett, moegestreden door zijn onderneming, was in de sprint geen partij meer voor de lead-out-man van Deceuninck.

Na afloop was Archbold bijzonder blij met zijn trui. In tranen liet hij weten enorm trots te zijn dat hij de nationale trui van Nieuw-Zeeland nu mag dragen: 'Het deed pijn om George zo te verslaan, maar ik had dit nodig. Ik heb tactisch gezien mijn beste race ooit gereden.' Bennett was zichtbaar teleurgesteld, maar kon toch nog goede woorden opbrengen voor zijn 'vriend' Archbold: 'Er was niks meer dat ik kon doen. Ik ben teleurgesteld, maar aan de andere kant heeft Shane gewonnen...' (Foto: Sirotti)

Uitslag nationaal kampioenschap Nieuw-Zeeland mannen

1. Shane Archbold
2. George Bennett +0.02
3. Dylan Kennett +0.56

Uitslag nationaal kampioenschap Nieuw-Zeeland vrouwen

1. Niamh Fisher-Black
2. Ella Harris +0.01
3. Teresa Adam "

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws