BinckBank Tour start na alle Twitterkritiek op editie 2019 stuurgroep veiligheid Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

BinckBank Tour start na alle Twitterkritiek op editie 2019 stuurgroep veiligheid

BinckBank Tour start na alle Twitterkritiek op editie 2019 stuurgroep veiligheid

Rob Discart heeft besloten om een stuurgroep op te richten om de veiligheid van de BinckBank Tour te verbeteren. De afgelopen week was de organisatie van de BinckBank Tour kop van jut. Tijdens verschillende etappes werd er vanuit het peloton geklaagd over veiligheidsproblemen.

Gaande van een overstekende man tot de voetjes van de dranghekken in de laatste kilometer, de organisatie van de Binck Bank Tour kreeg flink wat kritiek te verwerken. De organisatie blijft niet bij de pakken zitten en organiseert een stuurgroep, meldt De Telegraaf.

'We gaan mensen uit het peloton benaderen met wie we de veiligheid van het parcours onder de loep nemen', vertelt Discart, de organisator van de BinckBank Tour. 'Greg Van Avermaet en Deceuninck-QuickStep ploegleider Tom Steels hebben al toegezegd om hier deel van uit te maken. We gaan er nog een drietal renners of oud-renners aan toevoegen. We zullen hun mening vragen over de schema’s van de ritten die wij voor ogen hebben. Zo kunnen we vooraf ingrijpen en kunnen we een parcours voorschotelen die de verwachtingen van de renners inlost.'

Paar tweets werden 'de stem van het peloton'

'De CPA, de rennersvakbond, heeft hier een afgevaardigde, de ex-renner Maxim Belkov. Ik heb iedere dag met hem gesproken. Hij zei mij dat die etappe woensdag niet goed was, maar al de rest was prima. Het is doodjammer dat één dag het imago van deze ronde veel schade heeft berokkend. Een paar tweets werden plots de stem van het peloton, en dat is onjuist. Greg Van Avermaet benadrukte mij duidelijk dat enkel Aalter een minpunt was.'

(Foto: Sirotti)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws