Boogerd viel in 'zwart gat' na beëindigen carrière: 'Ik dacht: lul niet' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Boogerd viel in 'zwart gat' na beëindigen carrière: 'Ik dacht: lul niet'

Boogerd viel in 'zwart gat' na beëindigen carrière: 'Ik dacht: lul niet'

Michael Boogerd is van mening dat hij niet goed is begeleid in de periode na zijn stoppen. Dat vertelt de ex-wielrenner in gesprek met Veronica Magazine. 'Dat lag ook aan mij', schuift hij zichzelf ook een deel van de schuld in de schoenen.

In mei van dit jaar onthulde Boogerd in het programma De Gevaarlijkste Wegen dat hij na zijn carrière te kampen heeft gehad met een depressie. Wat voor hem ook erg lastig was, was dat hij de spanning van het wielrennen miste: 'Ik vond nooit meer ergens de drive, ambitie of passie terug die ik voor mijn sport had gevoeld.'

Boogerd: 'Ik dacht: lul niet'

Vanuit zijn ploeg Rabobank werd hij wel gewaarschuwd, zo laat hij weten: 'Veel mensen zeiden dat ze me gingen begeleiden en klaarmaken voor het stoppen. 'Want dat is niet niks hoor'. Ik dacht: lul niet, dat komt wel goed.' De hulp bleef daarbij uit, maar dat kwam van twee kanten: 'Ik had aan de bel kunnen trekken.'

Tegenwoordig denkt Boogie dat het beter geregeld is in het wielrennen: 'In mijn tijd was het helemaal niet aan de orde. Dan had je een mooi afscheidsfeest gehad en daarna hoorde je van bijna niemand meer wat.' (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws