Boven verslaat profs in derde etappe eCompetition Jumbo-Visma Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Boven verslaat profs in derde etappe eCompetition Jumbo-Visma

Boven verslaat profs in derde etappe eCompetition Jumbo-Visma

Lars Boven heeft de derde etappe van de eCompetition van Jumbo-Visma gewonnen. In de sprint wist de renner van het Development-team de profs te verslaan door het best te timen.

De derde etappe werd verreden in virtueel Londen, waardoor er logischerwijs weinig hoogtemeters op het programma stonden. Toch verloren enkele klassementsrenners van de ploeg al vroeg in de wedstrijd de aansluiting met het peloton. Zowel Primoz Roglic als Tom Dumoulin konden niet bijblijven door enkele technische problemen. De Sloveen kon zijn renner niet in het peloton zien, terwijl de Limburger reed met de verkeerde gewichtsinstellingen.

Renners vallen tevergeefs aan

Met nog iets meer dan 25 kilometer te gaan was het Maurica Ballerstedt die aanging. Een paar kilometer reed de Development-renner in zijn eentje voor het peloton uit, maar kreeg even later gezelschap van George Bennett en Tobias Foss. Sepp Kuss zag het gevaar in en plaatste daaropvolgend ook zijn aanval. Echt veel afstand wisten ze allemaal echter niet te nemen. Het parcours leende zich immers niet echt voor aanvallen.

Het weerhield de renners echter niet om het te blijven proberen. Even later was het Steven Kruijswijk die een poging ondernam; niemand reageerde direct op hem. Ook hij kon echter niet ontkomen aan de greep van het peloton. Het begon er steeds meer op te lijken dat er gesprint zou gaan worden om de zege van deze etappe.

Sprint blijkt niet te ontlopen

Verschillende renners kregen het moeilijk toen het tempo nog wat extra opgeschroefd werd. Onder meer Dylan Groenewegen en Robert Gesink moesten het peloton laten gaan. De power-ups vlogen de renners in de laatste kilometer om de oren. Richting de Mall van Londen namen de wattages een raketvlucht. Uiteindelijk was het Lars Boven die het best timede en er met de zege vandoor ging.

Ook de tweede plek in de uitslag ging naar een renner van het Development-team. Owen Geleijn was het die net op de streep geklopt werd door Boven. Teunissen kon uiteindelijk zijn leiderstrui behouden in de eCompetition. De renner wist uiteindelijk op de achtste plek te eindigen in de einduitslag.

Uitslag etappe 3 Jumbo-Visma eCompetition

1. Lars Boven
2. Owen Geleijn +0.01
3. Tobias Foss "
4. Finn Fisher-Black "
5. Axel van der Tuuk "
6. Pascal Eenkhoorn "
7. Maurice Ballerstedt "
8. Mike Teunissen "
9. Koen Bouwman "
10. Wout van Aert "

Klassement na etappe 3 Jumbo-Visma eCompetition

1. Mike Teunissen
2. Jonas Vingegaard
3. Lars Boven
4. Sepp Kuss
5. Wout van Aert
6. Tobias Foss
7. Maurice Ballerstedt
8. Owen Geleijn
9. Axel van der Tuuk
10. George Bennett

Bekijk de hele rit hieronder terug:

(Foto: Screenshot)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws