Corona-crisis legt pijnpunten wielrennen bloot: 'Lekker op tijd, jongens' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Corona-crisis legt pijnpunten wielrennen bloot: 'Lekker op tijd, jongens'

Corona-crisis legt pijnpunten wielrennen bloot: 'Lekker op tijd, jongens'

Het coronavirus zorgt op dit moment niet alleen voor afgelastingen in het peloton, maar het stelt ook pijnlijk duidelijk aan de kaak dat er anno 2020 nog altijd weinig eenheid heerst in de wielersport. In verschillende media wordt verbijsterd gereageerd op de besluitvorming van vertschillende instanties.

'Een ratjetoe van meningen en standpunten, maar een gebrek aan daadkracht', zo omschrijft het Algemeen Dagblad de huidige situatie in het wielrennen. Veel landen namen verregaande maatregelen in strijd tegen het virus, maar de overkoepelende wielerunie wachtte tot zondagavond met een statement. Cynisch reageert columnist Thijs Zonneveld op Twitter: 'Lekker op tijd, jongens. Wát een leiderschap.'

Patrick Lefevere ziet ook dat de UCI niet tot beslissingen in staat is. Vooral de tegenstrijdige beslissingen van verschillende overheden storen hem: 'Het gaat land per land en de eenheid is er ook in het dagelijks leven niet.' Jos van Emden is ook niet mild voor de UCI. Hij gelooft niks van het gezondheidspraatje van de internationale wielerbond. 'Bullsh*t', is zijn opmerking daarover op sociale media.

'Wielrennen is op dit moment niet belangrijk'

Het was niet de eerste merkwaardige beslissing. Merijn Zeeman laat bij de krant weten het stuitend te vinden dat Parijs-Nice 'gewoon' is doorgegaan: 'Het is bizar dat er doorgefietst werd. Frustrerend ook. Het is slecht voor het wielrennen en de beeldvorming.' Hij vindt het eigenlijk zelfs gek dat er überhaupt over het doorgaan van koersen wordt gesproken: 'Terwijl winkels worden leeggehamsterd, gaat het over de Ronde van Vlaanderen over drie weken. We zitten in een bubbel. Word wakker, mensen! Overheden zitten op dit moment niet te wachten om ook nog over een wielerkoers na te denken.'

Steven de Jongh, ploegleider bij Trek-Segafredo, is een soortgelijke mening toegedaan. 'Wielrennen is op dit moment helemaal niet belangrijk', vertelt hij bij de NOS. 'Echt belangrijk is dat het aantal besmettingen omlaag gaat.' Zijn collega Zeeman hoopt daar ook nog eens bij dat het wielrennen lering kan trekken uit de situatie. Hij hoopt dat er nu eindelijk eens meer eenheid kan komen. (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws