David Dekker wil winnen als zijn vader: 'Ik ben explosiever dan hij was' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

David Dekker wil winnen als zijn vader: 'Ik ben explosiever dan hij was'

David Dekker wil winnen als zijn vader: 'Ik ben explosiever dan hij was'

David Dekker maakt volgend jaar de overstap naar Team Jumbo-Visma, wat hem een stuk meer concurrentie zal opleveren dan hij gewend is. Samen met zijn vader Erik vertelde hij aan De Telegraaf wat hij van zijn carrière verwacht.

Erik Dekker won vrij vaak, zoals in de Tour van 2000, waar hij eenmaal solo won, eenmaal de beste was in een sprint-a-deux en eenmaal Erik Zabel klopte in een halve massasprint. Zoon David smult er van. 'Maar de tijden zijn veranderd. Dat is voor een aanvaller niet meer mogelijk, er is veel meer controle. Een Tour-rit is voor mij ook een groot doel. En hoewel mijn vader ook best een rappe sprint had, ben ik wel explosiever dan hij was.'

En nu dus Team Jumbo-Visma, de opvolger van de Rabobank-ploeg waarvoor zijn vader jaren reed. Op dit moment is dat de ploeg waar je wil zitten als je er van houdt om als eerste over de streep te komen. Dekker heeft er in ieder geval zin in. 'Ik denk dat ik er klaar voor ben om prof te worden. Dat is de stap die ik moet zetten, want op een hoger niveau ontwikkel je je sneller.' (Foto: Instagram David Dekker)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws