David Dekker

David Dekker is een Nederlandse wielrenner en de zoon van voormalig wielrenner Erik Dekker. Het sprint- en klassiekertalent komt sinds 2023 uit voor Arkéa-B&B Hotels. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Dekker en houdt tevens zijn biografie bij.

david dekker

Dekker spurtte in 2019 naar de Nederlandse titel bij de beloften. Het jaar daarop maakte hij de overstap naar de Nederlands opleidingsploeg SEG Racing Academy, waar hij een grote stap in zijn ontwikkeling zette. Zo won hij voor de uitbraak van de coronacrisis de Nederlandse koersen de Ster van Zwolle en de Dorpenomloop Rucphen. Daarnaast maakte hij veel indruk door als belofte derde te worden in de profkoers Le Samyn. Na een koers met slechte weersomstandigheden en meerdere kasseistroken claimde hij de derde plek in de sprint van een uitgedunde groep. 

Het leverde Dekker interesse van meerdere WorldTour-ploegen op. Uiteindelijk koos hij voor Jumbo-Visma. Daar wil Dekker zich in eerste instantie ontwikkelen als sprinter, met de kasseienklassiekers als doel voor de langere termijn. In 2021 neemt maakt hij onder andere zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen en de Giro d'Italia.

Dramatisch 2022 voor Dekker, nieuw elan bij Arkéa-Samsic

In 2022 kende Dekker een beroerd wielerjaar. Zowel in de Ronde van Burgos als in de Ronde van Valencia ging de Nederlander hard onderuit. In de Ronde van Slowakije werd hij ziek, waarna hij een mentaal dieptepunt bereikte.  De Nederlandse spurter won geen enkele koers, een vierde plek in derde rit van de Ronde van Hongarije was zijn beste seizoensuitslag. 

In 2023 ging de ondertussen 25-jarige spurter een nieuwe uitdaging aan bij Arkéa-Samsic. Al in het begin van het seizoen kruiste hij de degens met Tim Merlier en Marc Cavendish in de Ronde van Oman, waar hij in de opneingsetappe als runner-up eindigde achter de Belg. De Nederlander had genoeg overtuigd en kreeg meteen een rol als kopman in de Giro. Tijdens de tweede etappe sprintte Dekker bijna naar de zege, maar de Italiaan Jonathan Milan was nog net iets sneller. Dichter zou hij niet meer komen bij een overwinning.

David Dekker Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties