David Dekker

David Dekker is een Nederlandse wielrenner en de zoon van voormalig wielrenner Erik Dekker. Het sprint- en klassiekertalent komt sinds 2021 uit voor Jumbo-Visma. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Dekker en houdt tevens zijn biografie bij.

David Dekker

Dekker spurtte in 2019 naar de Nederlandse titel bij de beloften. Het jaar daarop maakte hij de overstap naar de Nederlands opleidingsploeg SEG Racing Academy, waar hij een grote stap in zijn ontwikkeling zette. Zo won hij voor de uitbraak van de coronacrisis de Nederlandse koersen de Ster van Zwolle en de Dorpenomloop Rucphen. Daarnaast maakte hij veel indruk door als belofte derde te worden in de profkoers Le Samyn. Na een koers met slechte weersomstandigheden en meerdere kasseistroken claimde hij de derde plek in de sprint van een uitgedunde groep. 

Het leverde Dekker interesse van meerdere WorldTour-ploegen op. Uiteindelijk koos hij voor Jumbo-Visma. Daar wil Dekker zich in eerste instantie ontwikkelen als sprinter, met de kasseienklassiekers als doel voor de langere termijn. In 2021 neemt maakt hij onder andere zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen en de Giro d'Italia.

David Dekker Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties