Dekker maakte indruk: 'Bijna alle WorldTour-ploegen hadden interesse' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Dekker maakte indruk: 'Bijna alle WorldTour-ploegen hadden interesse'

Dekker maakte indruk: 'Bijna alle WorldTour-ploegen hadden interesse'

Erik Dekker denkt dat zijn zoon David nog behoorlijk wat groeimogelijkheden heeft. Bij Bureau Sport gaat de oud-coureur in op de transfer van David naar Jumbo-Visma en wat er van hem verwacht kan worden.

'Er zit best nog wat rek in', legt Dekker senior uit. 'Die sprintkwaliteiten heeft hij, maar het is nog een uitdaging om die ook na tweehonderd kilometer te hebben.' In het begin van het seizoen wist David twee koersen te winnen en dat heeft volgens hem indruk gemaakt: 'Bijna alle WorldTour-ploegen hadden wel interesse.' Uiteindelijk koos David voor de belangstelling van Jumbo-Visma.

Momenteel is het talent volgens zijn vader nog iets te zwaar om een berg met de eersten over te komen, maar er wordt niet uitgesloten dat hij later in lastigere wedstrijden mee kan doen. 'Van wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix ligt hij 's nachts wel wakker. Dat is over een paar jaar misschien een mooie uitdaging, maar eerst het sprinten en daarin zoveel mogelijk leren.'

Dekker over trainen met zoon: 'Kom misselijk thuis'

Erik zelf fietst ook wel eens een rondje met zijn zoon mee. Toch gaat dat niet altijd even soepel. 'Dat gaat dan eigenlijk nét een trap te hard', vertelt hij lachend. 'Het is niet veel, maar ik kom dan wel misselijk thuis. Die mannen doen dat dan iedere dag.' (foto: Instagram David Dekker)

Bekijk de hele aflevering van Bureau Sport hieronder:


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws