Dekker twijfelt over talenten: 'Dit is hét jaar voor renners als ik' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Dekker twijfelt over talenten: 'Dit is hét jaar voor renners als ik'

Dekker twijfelt over talenten: 'Dit is hét jaar voor renners als ik'

Voor David Dekker was dit het jaar om vol voor zijn profcontract te gaan. De zoon van Erik Dekker liet eerder weten dat hij vertrouwen heeft dat dit gaat lukken, ondanks dat hij op dit moment niks kan laten zien. Wel vreest hij voor andere talenten die nog geen resultaten hebben geboekt, zo laat hij aan de NOS weten.

Dekker rijdt momenteel voor het opleidingsteam SEG Racing Academy. Met zijn 22 jaar past hij goed binnen de ploeg, die alleen bestaat uit renners van 23 jaar en jonger. Daarmee is hij wel één van de oudste en het is niet gek dat hij daarom een stapje hogerop wil. Zijn uitslagen begin dit jaar geven genoeg aanleiding daartoe, met als hoogtepunt een derde plaats in Le Samyn. Ook haalde hij twee andere overwinningen, iets wat niet elk talent kan zeggen. 'Er zijn ook jongens die geen resultaten hebben of helemaal geen kansen hebben gehad. Zij zitten in hetzelfde belangrijke jaar als ik en ik ben bang dat veel talent daardoor verloren gaat.'

Ondanks dat de Nederlander vertrouwen heeft dat hij volgend jaar voor een WorldTour-ploeg rijdt, ziet hij dit jaar toch als een zeer moeizaam jaar voor zijn ontwikkeling. 'Je wil vooral koersen om ervaring op te doen en om sterker te worden in koersen bij de profs. Dat valt allemaal weg, dus dat is een groot deel van je ontwikkeling die je nu eigenlijk verliest. Daarom denk ik ook dat veel talenten het hierdoor niet gaan redden.' (Foto: Instragram David Dekker)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws