Diskwalificatie in Vuelta 2015 motiveerde Nibali: ‘Ik ging als een vliegtuig’ Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Diskwalificatie in Vuelta 2015 motiveerde Nibali: ‘Ik ging als een vliegtuig’

Diskwalificatie in Vuelta 2015 motiveerde Nibali: ‘Ik ging als een vliegtuig’

We herinneren ons allemaal de diskwalificatie van Vincenzo Nibali in de tweede etappe van de Vuelta a Espana 2015. Na een valpartij probeerde hij uit alle macht de aansluiting met het peloton weer te maken. Helaas voor hem was op tv-beelden duidelijk te zien dat hij volop hulp kreeg van de ploegleidersauto.

Hoewel Nibali zijn eigen gedrag in de desbetreffende Vuelta-rit niet goedpraat, legt hij de schuld van de diskwalificatie wel bij zijn toenmalige ploegleider Alexandr Shefer. ‘Tijdens de achtervolging verloor ik mijn bidons. Ik kreeg vervolgens nieuwe bidons van Shefer, maar hij trok mij zo hard naar voren dat ik bijna in een ravijn belandde. Shefer kwam in de avond op mijn kamer om zijn excuses aan te bieden’, vertelt Nibali in een Instagram-gesprek met Lello Ferrara 3.0.

De diskwalificatie zette kwaad bloed bij Nibali, met name omdat stayeren zo vaak ongestraft gebeurt in het peloton. ‘Ik kwam heel boos thuis en ging vervolgens als een beest trainen. Alle volgende races won ik, behalve één keer, toen werd ik door Rebellin verslagen. Ik ging als een vliegtuig.' De woorden van Nibali dienen enigszins afgezwakt te worden, want ook in de Memorial Marco Pantani en GP Industria & Commercio di Prato moest hij enkele renners voor laten gaan. Desalniettemin was het met de winst in de Coppa Bernocchi, Tre Valli Varesine en de Ronde van Lombardije een uitermate succesvol najaar voor de Italiaan.

Nibali praat ook over zijn relatie met Giovanni Visconti, die in het verleden niet zo vriendelijk was. Zo gingen de twee voor een koers bij de junioren bijna met elkaar op de vuist. ‘Giovanni was zo boos en koud dat hij moeite had om te praten. Ik lachte om de situatie, hij werd woedend.’ Gelukkig konden de vaders van de twee renners de gemoederen tot rust brengen. Tegenwoordig gaat het gelukkig een stuk beter tussen de twee Italianen. ‘Hij is een goede wielrenner en een vriend van mij.’ (Foto: Sirotti 2015)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws