Etappe 5 Ruta del Sol | Primeur voor Teuns, Fuglsang valt in herhaling Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Etappe 5 Ruta del Sol | Primeur voor Teuns, Fuglsang valt in herhaling

Etappe 5 Ruta del Sol | Primeur voor Teuns, Fuglsang valt in herhaling

Dylan Teuns wist vandaag de slottijdrit na een miniem verschil met Jakob Fuglsang te winnen in de Ruta del Sol, terwijl de Deen wel de eindzege veiligstelde. In de Leiderstrui verzamelt voor u na afloop de reacties.

Primeur voor Teuns: 'Mijn eerste zege in een individuele tijdrit'

Het is feest in Belgisch tijdritland. Waar Remco Evenepoel in de Algarve wist te winnen, zo kon Dylan Teuns in de Ruta del Sol de bloemen ophalen en dat was ook voor hem een verrassing.

'Het is mijn eerste zege in een individuele tijdrit in mijn leven', opent Teuns op de mediakanalen van zijn team Bahrain-McLaren. 'Natuurlijk ben ik dan super blij en ook een beetje verrast. De route met die steile klim paste wel heel goed bij me. Ik ben deze week vaak dichtbij een overwinning geweest, gelukkig pak ik wel de laatste kans', aldus de Belg.

Jakob Fuglsang wint het eindklassement: 'Beste seizoen van leven herhalen'

Jakob Fuglsang kwam een fractie van een seconde te kort voor de ritzege, maar dan kon de pret niet bederven voor de Deen. In een persbericht reageerde hij op de afgelopen week en was, logischerwijs, uiterst positief.

'Uiteindelijk scheelde het wel heel weinig. Maar toch ben ik blij dat ik mijn overwinning van vorig jaar kan herhalen. Vorig jaar was het beste seizoen van mijn leven. Ik hoop dat ik ook dat kan herhalen de komende maanden. Dit geeft alvast heel veel vertrouwen voor mijn volgende doelen', aldus Fuglsang.

Haig tweede in de eindrangschikking: 'Nooit verwacht nog op te schuiven'

De vierde etappe won hij nog, maar grootste verwachtingen had Haig niet over zijn tijdrit in de slotetappe van de Ruta del Sol. Toch schoof hij nog een plekje op. Op de kanalen van zijn ploeg reageerde hij.

'Het opschuiven naar de tweede plek, het geeft me een geweldig gevoel. Zeker omdat ik geen verwachtingen voor de tijdrit had. Het is een mooie manier om mijn seizoen zo te starten. Als iemand me voor de wedstrijd had verteld dat ik tweede zou worden, dan was ik al dolgelukkig geweest', aldus de zielsgelukkige Australiër.

Harper na nieuwe ereplaats: 'Ik voelde me vandaag heel goed'

De nieuwe aanwinst van Jumbo-Visma verloor door pech in de voorlaatste etappe zijn goede klassering in het klassement. Toch ging Chris Harper voluit vandaag en met resultaat. De Australiër eindigde op de achtste plek en uitte zijn tevredenheid om de website van de ploeg.

'Ik voelde bij heel goed vandaag', vertelde Harper. Bergop wilde ik zo snel mogelijk rijden en in de afdaling een beetje herstellen. Ik weet nu dat het met mijn vorm goed zit, ondanks de pech van gisteren. Maar het gaat nooit altijd zoals je wilt. Dit geeft me vertrouwen voor de toekomst, sloot Harper af. (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws