Jack Haig

Dit is de pagina van Jack Haig, een Australische renner die rijdt voor Bahrain Victorious. Haig is een uitstekende klimmer, die in grote rondes bergop met de besten mee kan. In de Leiderstrui verzamelt alle nieuwtjes rondom Haig en houdt op deze pagina tevens zijn biografie bij.

Jack Haig

Haig werd van knecht ineens podiumklant in Vuelta

Jack Haig werd in Bendigo geboren in het najaar van 1993. De Australiër reed in zijn beloftentijd naar mooie resultaten in crosswedstrijden en verlegde langzamerhand de focus naar de weg. In dienst van het bescheiden Avanti Racing pakte hij al op zeer bescheiden leeftijd overwinningen in jongerenklassementen, bijvoorbeeld in de Herald Sun Tour en de Tour Down Under. Een voorbode voor een carrière van korte klassementen, waarin Haig tegen de top van het gilde aan zou gaan zitten.

Vanaf 2016 reed hij voor de opvolgers van Orica-Greenedge, samen met veel andere Australische coureurs als Caleb Ewan. Haig was in eerste instantie vooral een adjudant van bijvoorbeeld Adam en Simon Yates, alsmede van Esteban Chaves. In die hoedanigheid leidde hij Simon Yates naar de Vueltazege in 2018. Ondertussen reed ook Haig zelf kortere klassementen en was het wachten op een kans om zelf eens drie weken als kopman te rijden.

Die kans kwam in 2021. Haig was inmiddels onderdeel van Bahrain Victorious en trok samen met Mikel Landa en Damiano Caruso naar de Vuelta. Omdat de Spanjaar en de Italiaan de vorm niet hadden, bleef Haig als klassementsman lange tijd in de top tien staan. In het slotweekend klom de Australiër naar de derde plek en hield deze vast tot en met de laatste tijdrit. Zo eindigde hij de Vuelta verrassend en knap op het podium. Sindsdien heeft Haig zijn potentie nog niet keer op keer weten te bevestigen als klassementsrenner. Het is wachten op nieuwe kansen binnen de sterke ploeg uit het Midden-Oosten.

Jack Haig Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties