Evenepoel verslaan, maar geen contract? 'Afrikanen moeten veel harder werken' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Evenepoel verslaan, maar geen contract? 'Afrikanen moeten veel harder werken'

Evenepoel verslaan, maar geen contract? 'Afrikanen moeten veel harder werken'

Zaakwaarnemer Robbie Hunter heeft de noodklok geluid. Hij heeft meerdere keren alle grote ploegen en figuren binnen de sport gemaild over de positie van zwarte Afrikaanse renners binnen het peloton. Hij kreeg helaas weinig respons, vertelt hij aan Cyclingnews.

Het is al lastig genoeg om met weinig rijkdom te beginnen aan een carrière als wielrenner, maar de vooroordelen en scepsis over Afrikaanse renners maakt het alleen maar moeilijker. 'Als je een Afrikaans talent en een Italiaans talent hebt die hetzelfde presteren, wordt de Afrikaan net wel of net niet bekeken, terwijl de Italiaan meteen een vierjarig contract krijgt. Dat snap ik niet.'

Een goed voorbeeld is Biniam Ghirmay, een enorm talent. 'Als junior reed hij met Remco Evenepoel en was hij een van de twee renners die Remco wist te verslaan. Toch wilde niemand hem hebben, behalve Nippo Delko, een Franse ploeg in de marge. Ze moeten zo veel meer presteren in vergelijking met Europeanen om ook maar bekeken te worden door de ploegen...' (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws