Nibali praat niet tegen Fuglsang: 'Misschien is hij jaloers' Giro d'Italia
Giro d'Italia

Nibali praat niet tegen Fuglsang: 'Misschien is hij jaloers'

Nibali praat niet tegen Fuglsang: 'Misschien is hij jaloers'

Vincenzo Nibali heeft vorig jaar een vete uitgevochten met Primoz Roglic en nu lijkt Jakob Fuglsang het volgende richtpunt. Althans, dat zegt de Deen in zijn column, die hij voor B.T. schrijft.

De Italiaan zit constant op zijn wiel en dat begon niet in de Giro. 'In de Giro dell'Emilia liet hij me al niet gaan, ondanks dat ik zei dat Aleksandr Vlasov onze kopman was. "Het is goed met jou", zei hij toen. Vlasov won die wedstrijd. Onze sportdirecteur is bang dat het eindigt zoals tussen Nibali en Roglic, toen een derde man wist te winnen.'

Fuglsang verbaast zich meer en meer over het gedrag van Nibali. 'De laatste etappes heeft hij helemaal niet tegen me gepraat, ondanks dat we elkaar goed kennen. We hebben vier jaar samen bij Astana gereden! Misschien is hij jaloers, of is het puur ambitie. Ik weet het niet...'

Fuglsang: 'Denk dat Nibali het moeilijk vindt dat ik harder ga'

De theorie die de huidige Astana-kopman aanhangt is die van de jaloezie. 'Ik denk dat het komt omdat ik lang voor hem gereden heb. Nu ben ik vorig jaar en dit jaar heel hard gaan rijden, dit jaar zelfs harder dan hij. Ik heb het gevoel dat hij het heel moeilijk vindt om dat te verkroppen.' (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws