Formolo soleert indrukwekkend naar zege slotrit Catalonië; Kruijswijk stijgt Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Formolo soleert indrukwekkend naar zege slotrit Catalonië; Kruijswijk stijgt

Formolo soleert indrukwekkend naar zege slotrit Catalonië; Kruijswijk stijgt

Davide Formolo heeft de slotrit in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Italiaan zat in de vroege vlucht en reed lange tijd solo. Miguel Angel Lopez wint het eindklassement, ondanks moeilijkheden. Steven Kruijswijk wipt naar plek vijf.

Veel renners wilden er op de laatste dag nog iets van maken, dus trokken Carlos Verona (Movistar), James Knox (Deceuninck-Quick Step), Davide Formolo (BORA-Hansgrohe), Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Alexandr Riabushenko (UAE-Emirates), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Danilo Wyss (Dimension Data), Patrick Bevin (CCC Team), Jesus Herrada (Cofidis), Fernando Barcelò (Euskadi-Murias) en Nick Van der Lijke (Roompot-Charles) er op uit. Ze kregen maximaal drie minuten.

Op dat moment vond Team Sky het genoeg. Met Chris Froome op kop van het peloton werd de kloof weer iets gedicht. Ook Mitchelton-Scott draaide mee, waardoor er na dertig kilometer koers nog dik twee minuten over waren voor de elf vooraan. Dat gat werd in de kilometers die volgden geconsolideerd. Froome ging er ondertussen vanaf, na zijn kopwerk.

Quintana en Yates-brothers zorgen voor spektakel

Op veertig kilometer van het eind werd het peloton opgeschrikt door een massale val. Marc Soler en met name Simon Geschke en Romain Bardet leken er het ergst aan toe. Vooraan was Davide Formolo solo ontsnapt. Op 35 kilometer van het eind reden onder meer Simon Yates, Nairo Quintana en Ivan Sosa weg. Quintana stond voorafgaand op 25 seconden van leider Lopez.

De finale van acht rondjes over de Montjuïc zorgde voor flink spektakel. De groep-Quintana hing lange tijd zo'n tien seconden voor het peloton. Lopez reed het gaatje dicht met nog 23 kilometer te gaan, terwijl Formolo een stabiele voorsprong had van anderhalve minuut. Simon Yates ging nog eens aan en zijn broer Adam volgde. Hij was de tweede in het klassement op veertien seconden. Weer stond Astana onder druk.

Kruijswijk profiteert van ontbreken Martin

Uiteindelijk moest Adam het alleen gaan doen, terwijl Formolo nog altijd alleen op kop was. Kruijswijk volgde in het het groepje-Lopez. Pavel Sivakov deed kopwerk voor Bernal en Yates kreeg het steeds zwaarder. Bernal ging nog eens in de aanval. Lopez volgde net als Quintana en Mas. Zij kwamen bij Yates. De klassementsmannen keken vervolgens te veel naar elkaar.

Formolo soleerde knap naar de zege. In de achtergrond was Mas nog weggereden. Daniel Martin zat niet mee, waardoor Steven Kruijswijk nog een plekje opschuift in het klassement. (Foto: screenshot)

Uitslag etappe 7 Ronde van Catalonië

1. Davide Formolo
2. Enric Mas +0.51
3. Maximilan Schachmann +0.53
4. Dion Smith +0.55
5. Alejandro Valverde "
6. Egan Bernal
7. Adam Yates
8. Nairo Quintana
9. Steven Kruijswijk
10. Michael Woods

Eindklassement na etappe 7 Ronde van Catalonië

1. Miguel Angel Lopez
2. Adam Yates +0.14
3. Egan Bernal +0.17
4. Nairo Quintana +0.25
5. Steven Kruijswijk +0.56
6. Michael Woods +1.42
7. Rafal Majka +2.27
8. Guillaume Martin +2.41
9. Enric Mas +2.49
10. Alejandro Valverde +3.02


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws