Wild wint na Driedaagse nu in Gent-Wevelgem met oppermachtige sprint Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wild wint na Driedaagse nu in Gent-Wevelgem met oppermachtige sprint

Wild wint na Driedaagse nu in Gent-Wevelgem met oppermachtige sprint

Kirsten Wild heeft Gent-Wevelgem gewonnen. In de sprint klopte de Nederlandse haar landgenote Lorena Wiebes. Ze won eerder deze week al in de Driedaagse Brugge-De Panne.

De koers begon slecht. Meteen na de officiële start werd er massaal gevallen in het peloton, alvorens de organisatie besloot om de wedstrijd te neutraliseren. Jessica Allen moest namens Mitchelton-Scott opgeven, de rest van het peloton schoot korte tijd later weer in gang. Ondanks de harde wind op de open velden slaagde er niemand in om in de openingsfase weg te rijden. Ook werden er nog geen waaiers getrokken.

Het CCC-team van Marianne Vos slaagde er als eerste in om het peloton door de wind te breken, maar het tempo zakte niet veel later alweer, waardoor iedereen weer bij elkaar kwam op minder dan honderd kilometer van de meet. Op de eerste beklimmingen van de dag (de Baneberg en Kemmelberg) lag het tempo wel hoog, maar kon er niemand tussenuit knijpen. Ook de Monteberg zorgde niet voor verschillen.

Op de eerste plugstreets van de dag werd er weer volle bak gereden. Het zorgde voor kleine scheurtjes. Anna Trevisi en Romy Kasper sloegen allebei een klein gaatje vooraan. Laatstgenoemde kreeg met een halve minuut de grootste voorsprong van de eerste groep achtervolgers. Ze werd echter teruggehaald, waardoor er op 37 kilometer van de meet nog een grote groep de finale in ging.

Van verschillende kanten werd aangevallen. Lizzie Holden en Daniela Reis gingen op zo'n dertig kilometer van het eind er vandoor. Ze kwamen door hard werk van Mitchelton-Scott nooit uit het zicht en werden een kilometer of tien later weer ingerekend. Diverse rensters probeerden in de finale te demarreren of een waaier op te zetten, maar niemand slaagde erin weg te blijven.

In het grote peloton zagen veel vrouwen hun kans, waardoor het heel hectisch was. Vos moest van ver de sprint aangaan, te ver. Ze werd overrompeld, onder meer door Kirsten Wild die de sprint won voor Lorena Wiebes.

Uitslag Gent-Wevelgem vrouwen

1. Kirsten Wild
2. Lorena Wiebes
3. Letizia Paternoster
4. Maria Bastianelli
5. Amy Pieters
6. Lotte Kopecky
7. Michela Balducci
8. Elena Cecchini
9. Elisa Balsamo
10. Marta Cavalli

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws