Gaviria wil keien van Roubaix eindelijk meemaken en ‘heel veel’ winnen Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Gaviria wil keien van Roubaix eindelijk meemaken en ‘heel veel’ winnen

Gaviria wil keien van Roubaix eindelijk meemaken en ‘heel veel’ winnen

Fernando Gaviria kende met ‘maar’ zes overwinningen een minder 2019 en hij is dan ook vastbesloten om dat bescheiden aantal in 2020 flink te verhogen. In de Vuelta a San Juan begon hij met drie overwinningen alvast voortvarend.

We kennen Gaviria vooral als een topsprinter, maar zelf wil hij zich maar al te graag tonen in de voorjaarsklassiekers en met name Parijs-Roubaix. Er was echter altijd wel iets wat de Colombiaanse sprinter dwarsboomde om te starten in de ‘helleklassieker’. ‘Afgelopen jaar werd ik op de dag van de start wakker met veertig graden koorts en moest ik dus afzeggen. Dit jaar hoop ik er bij te zijn, om de kasseien te zien en om te proberen de finish op de wielerbaan in Roubaix te halen’, vertelt de Colombiaan aan Velonews.

Het niet kunnen rijden van Parijs-Roubaix was een extra domper op een vrij mager 2019 voor Gaviria. ‘Vorig seizoen presteerde ik in het begin vrij constant, maar ik heb mij nooit in topconditie gevoeld. Ik kreeg vervolgens ook last van mijn knie, maar dat ligt nu in het verleden’, aldus de sprinter, die dit seizoen wil toeslaan in de Tour de France. Hoeveel ritten? ‘Heel veel’, is Gaviria alvast ambitieus.

Pedrazzini over Gaviria: ‘Als hij goed is, dan is alles mogelijk’

Ploegleider Simone Pedrazzini heeft alvast veel vertrouwen in zijn renner en roemt de prestaties die Gaviria al op jonge leeftijd (25) heeft behaald. ‘Als je de resultaten van Fernando bekijkt zou je denken dat hij al veel ouder is. Maar hij is nog steeds erg jong en kan nog verbeteren. Als hij goed is, dan is alles mogelijk.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws